Södra Vi siktar mot toppen

Gullringens och Vimmerbys uppstartande av farmarlag ger en av de tätaste upplagorna av den lokala sexan någonsin. I Södra Vi finns ett lag som tänker sätta så många käppar i storklubbarnas hjul de bara kan. - Allt annat än etta och tvåa är ett misslyckande för dem. Men de kommer inte få någon lätt resa, alla lag vill slå dem, säger Södra Vis nyförvärv Anders Håårdh.

Fotboll2009-04-17 06:20

Gullringen United IF och FC Vimmerby Fotbolls uppkomst har redan ritat om den lokala fotbollskartan. Lagens inträde i seriesystemet renderar i en högintressant Division VI där i princip alla lag utom två (Hammarsgärde och Euro United FC, från Västervik) kan betraktas som lokalkonkurrenter.

"Slå ut småklubbarna"
Serien blir av allt att döma både hetare och bättre än på flera år. Södra Vi är ett av de lag som tänker ta upp kampen med storklubbarna.
- Det är trevligt för serien som blir väldigt intressant, men på sikt riskerar det här att slå ut småklubbarna, hävdar tränaren Fredrik Alexandersson.
Nyförvärvet från Tuna, och förra VIF-spelaren, Anders Håårdh är inne på samma bana:
- Det blir ju jäkligt kul att spela och många publikfriande matcher. Alla kommer att vilja slå dem. Men överlag ser man ju att nivån sjunkit i kommunen. Vi har åtta lag och fyra av dem spelar i division sex, det är ju för att Gullringen och Vimmerby tar alla spelare. Det finns inte tillräcklig återväxt, säger han.

Offensivt starka
Södra Vi är en av de mindre föreningar som fått lämna fyran och femman för en undanskymd tillvaro i den lägsta serien. Laget åkte ur femman 2007 och efter en mellansäsong i fjol står laget nu väl rustat för att slåss om en topplacering. Offensivt håller man en oerhört hög nivå, med flera namnkunniga spelare som Anders Håårdh, Matti "Vavva" Karlsson, Anders Lind och Tobias Nilsson.
- Framåt finns det mycket att ta av. Vi har väl en 6-8 spelare som vill spela forward. Vi har haft en bra matchning och det är ambitiöst där ute, många på träningarna, säger Håårdh som för andra gången görs om till vänsterytter av Fredrik Alexandersson.
- Jag hade honom två år i VIF och då satte han mig på kanten. Och mycket talar väl för att det blir så igen. Jag får springa lite mer bara.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!