Tog stort steg mot nytt kontrakt – grönvitt mot kval

Södra Vi IF och Storebro IF spelade under söndagen varsin viktig match i bottenskiktet i femman. Södra Vi blev den stora vinnaren efter en klar vinst mot jumbon Gunnebo. Storebro föll knappt borta mot IF Ariel.

Robin Hammar gjorde ett av målen när Södra Vi IF vann stort.

Robin Hammar gjorde ett av målen när Södra Vi IF vann stort.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-09-11 20:51

Efter en tung höst och många förluster, vände trenden för Södra Vi IF. 

"Nye" tränaren Pierre Brorsson var mycket, mycket nöjd efter 6–2-segern mot Gunnebo. 

– I dag (söndag) var det roligt att vara tränare. Vi fick se det gamla Södra Vi igen, med en fotboll som var riktigt bra. Vi spelade som ett lag, där alla lagdelar var delaktiga på ett bra sätt. 

Filip Frejd inledde målskyttet med ett nickmål efter hörna. Jonathan Gustafsson fyllde på med tvåan efter en frisparksvariant. 

Strax efter paus kom reduceringen, men hemmalaget gick snabbt ifrån till 4–1. Martin Brorsson avslutade sedan med två mål fram till 6–2. 

– Jätteskön seger och vi tog ett stort kliv mot nytt kontrakt, säger Brorsson. 

Övriga två mål av Södra Vi gjordes av Robin Hammar och Adrian Mathiasson. 

Laget har åtta poängs försprång till Storebro, som ligger på kvalplats. Detta sedan de grönvita förlorat med 3–1 på Ekskogsvallen i Kristdala. Det sista målet gjort för övrigt med matchens sista spark. 

– Med tanke på förutsättningarna inför matchen, så gör vi det väldigt bra. Jag tycker att vi är värda minst en poäng och vi kan inte kräva så mycket mer än så här. Vi kämpar och sliter och har nog fler kvalificerade chanser i den här matchen än Ariel, säger tränaren Peter Magnusson. 

Storebros mål gjordes av Arbnor Mataj. Magnusson hyllade hela laget för den uppoffrande insatsen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!