Södra Vi vann med uddamålet mot Målilla

Under lördagseftermiddagen var det möte mellan Målilla GOIF och Södra Vi IF i Division 5. Södra Vi vann matchen med 2-1.

Södra VI vann med 2-1.

Södra VI vann med 2-1.

Foto: Arkiv

Fotboll2021-08-07 15:49

Det var båda lagens första höstmatch och det tog ungefär 14 minuter innan det blev mål. Det var efter ett långt inkast som Dino Teljigovic fick tag på bollen och sätter 1-0 för hemmalaget. Ungefär tolv minuter senare så är Södra Vi IF:s spelare i farten och mål görs på frispark efter en oturlig hands. Målskytt: Adrian Mathiasson.

Efter en jämn första halvlek så får SVIF utdelning efter tio minuter i andra halvlek då Adrian Mathiasson gör mål igen och det slutar 2-1 till SVIF.

Trots seger är tränare Pierre Brorsson för Södra Vi inte alls nöjd. 

– Vi kom absolut inte upp i den klass vi kan. Vi är inte med riktigt från start och det märks ju när de tar ledningen. Om jag bara kunde säga vad som inte stämde hade jag gjort det men vi är trögstartade på något sätt.

Men i andra ändras någonting. 

– Vi snackar tillsammans i laget i halvtid hur vi ska bete oss. Då fixar vi bättre press framåt och då blir det till slut bättre spel från vår sida. 

Att det skulle bli en tuff match var inte konstigt. 

– Jag visste inget direkt om Målilla. Men vi ska inte underskatta dem i alla fall och de var bra att vi inte gjorde då de störde oss ordentligt. 

Inför nästa match finns det ett budskap.

– Vi måste vara med mycket bättre i banan. Vi kan bättre än såhär.

Målillas tränare Johan Hägg säger såhär till Dagens Vimmerby.

– Sista kvarten är den sämsta av oss. Det här är en jättetung förlust som svider.

Södra Vi möter nästa lördag IFK Västervik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!