Södra Vi:s Hammar hängde fem mot Rumskulla

Det blev ett dyrköpt målfyrverkeri för Södra Vi IF:s Robin Hammar i går. Cirka 700 kronor, närmare bestämt. Och allt tack vare ett vad med en lagkamrat inför säsongen.

Fotboll2015-09-02 19:22


I 9-2-segern borta mot Rumskulla gjorde Robin Hammar fem mål. Tidigare under säsongen hade han gjort sex stycken, nu elva sammanlagt alltså.
- Inför säsongen slog jag och en lagkompis vad. Han sa att jag skulle komma upp i tvåsiffrig målproduktion och jag satte emot direkt. Jag tror bara jag har gjort mer än ett mål i en match tidigare.

- När jag gjorde mitt fjärde i kväll (det tionde sammanlagt) insåg jag vad det kostade mig, skrattar Hammar som antyder att vinsten i vadet handlar om varor som med fördel bör brukas efter säsongen.

Matchen på Ören i Rumskulla var aldrig spännande. Södra Vi var fullständigt överlägset och efter Robin Hammars äkta hattrick i den första halvleken (1-0, 2-0 och 3-0 inom loppet av 18 minuter) var matchen avgjord.

Noterbart i övrigt att John Nilsson, fram till häromdagen målvakt i division tre-laget Gullringens GoIF, återvänder till moderklubben Rumskulla. I dag vaktade han hemmalagets mål i den andra halvleken.

Läs mer om målfesten i torsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!