Här är veckans hetaste spelare i lokalfotbollen

Här har ni den, veckans elva! De här tyckte vi var allra bäst i alla matcher som spelades.

Oscar Karlsson, Rickard Thuresson och Victor Okeji är tre av de lokala spelarna som tar plats i veckans elva.

Oscar Karlsson, Rickard Thuresson och Victor Okeji är tre av de lokala spelarna som tar plats i veckans elva.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-06-07 15:45

MÅLVAKT:

Jesper Rüdiger, Hultsfreds FK

Det går bra nu, Jesper! Jodå. Hultsfreds målvakt har hittat toppformen. Mot topplaget Tranås stod han för en ny storstilad insats och hyllades stort efteråt, då det visserligen "bara" blev oavgjort, 2–2. Han stod för några riktigt vassa räddningar i matchen. 

BACKAR:

Kastriot Jashari, SK Lojal

Han gjorde inte mycket väsen av sig som anfallare i den första halvleken, då han inte alls var delaktig i spelet så som varken han själv eller Lojal önskat mot Hjorted/Totebo. Men i andra...då hände det saker – som mittback. Med sin rutin och stor pondus styrde han spelet och känslan är att Jasharis positionsbyte var den avgörande faktorn till varför Lojal lyckades vända matchen till sin fördel. 

Oscar Karlsson, Hultsfreds FK

En spelare som är användbar på i princip varenda position. Mot Tranås var han innerback – och var mycket duktig större delen av matchen. Omdömet efteråt löd bland annat så här: "Säker i sina aktioner och hittade också fina uppspel med bollen". 

Fredrik Lindström, Hjorted/Totebo

Rejäl, robust och ett offensivt hot på fasta situationer. Rutinerade Lindströms fina mittbacksspel hade stor betydelse i att gästande Hjorted/Totebo var klart bättre än Lojal i den första halvleken och att Venalaget inte skapade ett skvatt offensivt. I andra skiftade matchen karaktär, Lojal vände och vann. Trots det var Lindström en av planens allra bästa.

MITTFÄLTARE:

Victor Okeji, Gullringens GoIF

Oj vad bra den kvicke, tekniske yttern var mot Ekhagen den gångna helgen. Med sina kroppsfinter blev motståndarbackarna yra i mössan när Okeji lurade dem, gång på gång. Det gick inte att stoppa honom, hur mycket de än försökte. Gjorde också det viktiga 1–0-målet. 

Erik Stejdahl, HM IS

En nyckelspelare i detta HM IS, som tog en ytterst viktig seger hemma mot Ankarsrums IS. Stejdahl hade minst sagt en betydande roll i vinsten. Den bolltrygge mittfältaren gjorde tre (!) mål i början av matchen.

Anton Kahrle, Hägerstads IF

Så kom den, årets första trepoängare. Gissa om det var efterlängtat. Anton Kahrle var suverän i Hägerstads segermatch i derbyt mot Brokind (2–1). Egentligen är han mittback, men här får han plats som mittfältare. "Han är ett fysfenomen och var överallt på planen", tyckte Jesper Wahlström. 

Mauricio Fagotti, Kisa BK

Nej, det blev ingen seger, men väl en pinne i bottenmötet mot Hvetlanda. Brassen Fagotti gjorde en bra match i KBK och stod också för målet. 

ANFALLARE:

Melker Johansson, Gullringen

Gullringen har haft några sköna dagar, med två härliga segrar. Melker Johansson har varit framträdande i båda. Han avgjorde mot Ekhagen i lördags och satte tonen rejält mot Aneby i tisdags med både mål och assist. Har ett driv i steget och en påhittighet som få andra i trakten. Är trots sin unga ålder redan en nyckelspelare i klubben. 

Rickard Thuresson, Vimmerby IF

Här snackar vi rutin, vinnarinstinkt – och klass. "Thure" var Vimmerbys klart bäste spelare när Hemgårdarna besegrades i helgen. Han löpte smart in i rätt ytor, var obekväm för motståndarna med sin tuffhet i duellerna – och målgörare och framspelare till VIF:s mål. 

Rasmus Sandsborg, IF Hebe

Underläge med 2–0 tidigt. Då vaknade Hebe till liv. Laget från Silverdalen vände till seger med 5–2, där Rasmus Sandsborg var en bidragande faktor. Han var bra i spelet och stod för två fullträffar. Målen gör också att han toppar seriens skytteliga. 

Fredrik Lindström var duktig i Hjorted/Totebos möte med Lojal.
Fredrik Lindström var duktig i Hjorted/Totebos möte med Lojal.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!