Solskjær inför rysarslutet: "Vill dominera"

Manchester United kan bli klart för Champions League-spel i helgen när Premier League avslutas. Och man har allt i egna händer. –Vi vill åka dit och dominera den här matchen, säger tränaren Ole Gunnar Solskjær inför ödesmötet med Leicester.

Ole Gunnar Solskjær vill se sitt Manchester United dominera på söndag. Arkivbild.

Ole Gunnar Solskjær vill se sitt Manchester United dominera på söndag. Arkivbild.

Foto: Clive Brunskill/AP/TT

Fotboll2020-07-24 18:20

Tabelltrean Manchester United kommer inte att nöja sig med en poäng när man ställs mot femman Leicester på söndag. Det säger tränaren Ole Gunnar Solskjær på en presskonferens. En poäng räcker för att garantera Champions League-spel.

– Vi har gett oss själva en god chans att ta oss till Champions League. Men vi kan inte gå in i matchen och bara tänka på vad det kan resultera i, säger Solskjær.

– Vi vill åka dit och dominera den här matchen. Vi ville ha den här situationen, vi kommer åka dit och försöka vinna matchen.

"Kritiken väldigt orättvis"

Manchester United inledde omstarten av Premier League starkt men har de senaste matcherna gått lite tyngre. Bland annat förlorade man med 0–3 mot Chelsea i FA-cupen förra helgen. I senaste ligamatchen fick man nöja sig med 1–1 hemma mot West Ham som ligger på 15:e plats.

Den senaste tidens sämre insatser från United har gjort att laget och flera spelare fått ta emot kritik. Bland annat har målvakten David de Gea fått kritik för flera uppmärksammande ingripanden sedan återstarten. Han har nu fått uppbackning från just avslutningsmotståndarna Leicesters danske målvakt Kasper Schmeichel.

– Målvakter kommer alltid att vara under luppen. För mig är det viktigaste kontext. De ögonen han har på sig för tillfället är väldigt hårda, säger Kasper Schmeichel till BBC.

– Det är inga målvakter som analyserar i tv-sändningarna så jag kan känna att kritiken blir väldigt orättvis.

"Är en resa"

Solskjær säger dock att han är nöjd med den utveckling som United gjort denna säsong.

– Det är en resa för det här laget. Det här är ett extra steg på resan för det här laget, en resa som vi kommit långt på. Mentalt har vi varit mer ihärdiga, och haft lättare att komma tillbaka när vi till exempel släppt in det första målet i en match.

– Vi har också visat hur allt flyter på när vi är på topp. Jag är mycket nöjd med hur vår utvecklig ser ut.

Champions League-spel är något som skulle vara viktigt för storklubbens ekonomi. Men även om man förlorar mot Leicester – och samtidigt passeras av fyran Chelsea som samtidigt möter Wolverhampton – finns chansen att bli nå Champions League genom Europa League som återstartar i augusti.

Fakta: Sista omgången i Premier League

Arsenal–Watford

Burnley–Brighton

Chelsea–Wolverhampton…

Crystal Palace–Tottenham …

Everton–Bournemouth

Leicester–Manchester United

Manchester City–Norwich

Newcastle–Liverpool

Southampton–Sheffield United

West Ham–Aston Villa

Samtliga matcher spelas söndag den 26 juli klockan 17.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!