Solskjær jämför Ronaldo med Michael Jordan

Manchester United gick mot förlust mot Atalanta i Champions League. Då klev Cristiano Ronaldo fram och blev poängräddare – igen. Det får tränaren Ole-Gunnar Solskjær att jämföra honom med Michael Jordan.

Cristiano Ronaldo firar 2–2-målet mot Atalanta.

Cristiano Ronaldo firar 2–2-målet mot Atalanta.

Foto: Luca Bruno/AP/TT

Fotboll2021-11-03 08:27

Atalanta lär drömma mardrömmar om Cristiano Ronaldo framöver. För två veckor sedan satte den 36-årige portugisen det avgörande målet när Manchester United vände 0–2 till 3–2 mot italienarna på Old Trafford.

På tisdagen frälste han sitt lag på nytt. Ronaldo gjorde sitt andra mål för matchen när han kvitterade till 2–2 i den 91:a minuten i bortamatchen mot Atalanta.

Tränaren Ole-Gunnar Solskjær anser att hans kvaliteter går att likna vid en annan idrottslegendar.

– Han (Ronaldo) skapar sådana ögonblick och jag är säker på att Chicago Bulls inte hade något emot att ha Michael Jordan i laget heller, säger Ole Gunnar Solskjær.

Basketikonen, ofta ansedd som den bäste någonsin, var med och vann sex NBA-titlar med Chicago Bulls på 1990-talet.

Ronaldo har gjort nio mål på tolv matcher sedan återkomsten till United i somras. I Champions League har han stått för fem fullträffar på fem matcher.

– Han har inte haft en ordentlig försäsong. Nu blir han bättre och bättre för oss, och han känner sig i full form nu, säger Solskjær.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!