Solskjær: Klopps fel att vi fått få straffar

Liverpools tränare Jürgen Klopp beklagade sig över att toppkonkurrenten Manchester United fick för många straffar. Och uttalandet verkar ha gett resultat – åtminstone om man ska tro Ole Gunnar Solskjær. –Jag har sett väldigt stora skillnader sedan dess, säger United-tränaren.

Ole Gunnar Solskjær tror att Jürgen Klopps uttalande har påverkat domarnas benägenhet att blåsa straff för Manchester United. Arkivbild.

Ole Gunnar Solskjær tror att Jürgen Klopps uttalande har påverkat domarnas benägenhet att blåsa straff för Manchester United. Arkivbild.

Foto: Jon Super/AP/TT

Fotboll2021-09-24 17:08

Det var i januari som tysken Jürgen Klopp påpekade att Solskjærs lag fått fler straffar under norrmannens två och ett halvt år vid rodret, än vad han fått under sina fem år som tränare för Liverpool.

Nu menar Solskjær att uttalandet fått effekt – och att antalet straffar minskat. I 2–1-segern mot West Ham i Premier League föll stjärnan Cristiano Ronaldo två gånger om i straffområdet, men domaren valde att fria.

– Vi borde ha fått totalt tre straffar i de två senaste matcherna, säger den norske tränaren på en presskonferens.

– Jag vet inte, men det var en viss tränare som förra säsongen oroade sig över att vi fick straffar och efter det verkar det som att besluten är svårare att ta. Jag har sett en väldigt stor skillnad sedan dess.

Han hoppas på förändring framöver.

– Vi kan bara låta domarna sköta det och hoppas att de börjar ta rätt beslut väldigt snart, säger Solskjær.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!