Solskjær om Lindelöf: "Kan inte lova något"

Manchester United har drabbats av en backkris inför lördagens derby mot Manchester City. Nu står allt hopp till att Victor Nilsson Lindelöf hinner tillfriskna. –Vi hoppas att Victor blir spelklar, säger huvudtränare Ole Gunnar Solskjær på fredagens presskonferens.

Victor Nilsson Lindelöf. Arkivbild.

Victor Nilsson Lindelöf. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Fotboll2021-11-05 15:12

En "lättare smäll" under måndagsträningen gjorde att Victor Nilsson Lindelöf tvingades stå över tisdagens Champions League-match mot Atalanta (2–2).

Där drabbades United av ännu att avbräck då nye mittbacken Raphaël Varane utgick med skada.

– Han förväntas bli borta i fyra, fem veckor. Det är ett bakslag. Raphaël har kommit in och varit väldigt tongivande, säger Solskjær.

Den norske tränaren är därför än mer angelägen om att få med sig Nilsson Lindelöf till lördagens derby – men han är inte helt övertygad om att svensken kommer till spel.

– Det är fortfarande tveksamt, men förhoppningsvis kan han vara tillbaka i morgon och säga att han är redo. Jag skulle tro att han är det, men jag kan inte lova något, säger Solskjær.

Efter matchen i Bergamo hyllades den svenske försvararen för sina insatser i United-tröjan under säsongen.

– Victor har varit väldigt viktig för oss. Han är en väldigt, väldigt viktig spelare och en fantastisk personlighet att ha. En kille som är trevligt att ha i laget, sade Solskjær på presskonferensen, enligt Fotbollskanalen.

Även Sveriges förbundskapten Janne Andersson håller säkert tummarna för att Lindelöf ska vara spelklar. Den svenske lagkaptenen är uttagen i Blågults VM-kvaltrupp till bortamatcherna mot Georgien (11 november) och Spanien (14 november) – då Sverige kan säkra en plats till VM i Qatar 2022.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!