Vimmerbytjejen spelade avgjorde roll mot VIF

Vimmerby IF föll med 4–2 i en träninsgmatch borta mot Linköpings FC U19. Det var ändå en Vimmerbytjej som blev matchvinnare då Tyra Andersson gjorde två mål för LFC. "En match som vi inte borde ha förlorat", sa VIF-tränaren Pierre Brorsson.

Tyra Andersson gjorde två mål för LFC mot moderklubben Vimmerby.

Tyra Andersson gjorde två mål för LFC mot moderklubben Vimmerby.

Foto: Claes Nilsson

Fotboll2024-02-25 17:09

VIF fick verkligen pangstart på matchen. Nathalie Johansson spelade fram nya anfallskollegan Sarah Falkevall efter en minut. Sedan spädde Johansson själv på med 2–0 efter fem minuter efter fint förarbete av Kujtese Rexha.

– Vi spelade hyfsat i första halvlek, men blev lite väl låga i vårt spel. Linköping har mycket boll, men det är ändå vi som skapar de hetare chanserna, sa VIF-tränaren Pierre Brorsson.

LFC reducerade till 2–1 innan halvtid på frispark och kvitterade sedan tidigt i andra halvlek. Vid 2–2-målet assisterade för övrigt VIF-fostrade Jonna Eriksson. 

Sedan klev en annan Vimmerbytjej in i handlingen för LFC. Tyra Andersson höll sig framme två gånger om och såg till att LFC vann med 4–2 till slut. Noterbart är att Vera Andersson, yngre syster till Tyra, hoppade in den sista halvtimmen för VIF så att syskonen fick spela en del mot varandra.

– Vi möter ett lag med unga bollsäkra och spelskickliga spelare. De är bra, men samtidigt gjorde vi dem bra genom att inte riktigt vara där. Det känns som en match som vi inte hade behövt förlora, sa Brorsson som samtidigt inte ville lägga så stor vikt vid resultatet.

– Nej, så är det ju. Vi håller på att spela in ett nytt system och får ta lärdom av det här. Vi får ta nya tag mot Emmaboda borta nästa helg istället.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!