Sonko Sundberg poängräddare mot Häcken

Häcken gick mot seger borta mot Östersund. Men efter Noah Sonko Sundbergs sena kvittering lyckades jämtarna ta sin första poäng hemma för säsongen. –Vi får vara rätt nöjda tycker jag, säger Sonko Sundberg till Dplay efter 2–2-matchen.

Östersund fick med sig en poäng hemma mot Häcken.

Fotboll2020-07-19 19:40

Häcken kom från en 6–0-vinst hemma mot Elfsborg och gick mot ytterligare en seger.

Men efter en sen kvittering blev det bara en poäng.

– Tyvärr lyckades vi inte vinna. Det är för dåligt tyvärr, säger Häckens målskytt Erik Friberg till Dplay.

Drömmålet efter timmen spelad vägde inte upp de uteblivna poängen.

– Personligen vettefan, det blev okej till slut, men det är skit i dag. Vi borde vinna. Vi är ett bättre lag än Östersund, säger han.

Efter en mållös första halvlek small det till ordentligt i den andra.

Felix Hörberg satte dit 1–0 i 49:e minuten efter ett fint förarbete från Jordan Attah Kadiri.

Gästernas Leo Bengtsson kvitterade i 57:e assisterad av Daleho Irandust och två minuter senare fullbordade Erik Friberg vändningen med en kanonträff från utanför straffområdet.

Östersund tryckte på för en kvittering och fick till slut utdelning. Efter 82 minuters spel skickade Noah Sonko Sundberg in 2–2 med en kraftfull nick.

– Det var inte i går jag gjorde mål. Vi slarvar mycket, men vi ger oss inte och det blir 2–2 till slut, säger Sonko Sundberg.

Resultatet innebär att Häcken ligger kvar på sin femteplats i tabellen medan Östersund behåller 13:e-platsen.