Southgate petar United-stjärnorna i England

Engelska förbundskaptenen Gareth Southgate bjöd på en del överraskningar när han presenterade truppen till matcherna mot Schweiz och Elfenbenskusten. Bland annat saknades Manchester United-stjärnorna Marcus Rashford och Jadon Sancho.

Varken Jadon Sancho eller Marcus Rashford finns med i Gareth Southgates senaste landslagstrupp. Arkivbild.

Varken Jadon Sancho eller Marcus Rashford finns med i Gareth Southgates senaste landslagstrupp. Arkivbild.

Foto: Carl Recine /AP/TT

Fotboll2022-03-17 15:22

England är sedan länge VM-klart och behöver olikt Sverige inte bekymra sig för något playoffspel. När det nu är landslagsuppehåll ska man i stället spela landskamper mot Schweiz och Elfenbenskusten.

Matcherna är dock en bra möjlighet för spelarna att säkra en plats i Gareth Southgates VM-trupp och möjligen en chans för förbundskaptenen att testa några nya namn.

Bland de som saknas märks Manchester Citys högerback Kyle Walker och Manchester Uniteds offensiva duo Marcus Rashford och Jadon Sancho.

Förbundskaptenen förklarar trions frånvaro:

– Vi vet allt vi behöver veta om Kyle. Han kommer vara tillbaka när vi spelar i juni. Jadon är inte med eftersom vi anser att andra offensiva spelare är lite före honom för tillfället. För Marcus är det en svår tid just nu. Han är uppenbarligen inte i sitt bästa slag. Det finns fortfarande gott om tid, vi känner honom väl och förhoppningsvis kan han hitta tillbaka till toppformen, säger Gareth Southgate på en presskonferens.

Crystal Palace-försvararen Marc Guéhi kan göra landslagsdebut då han är uttagen för första gången. Fler något överraskande namn var klubbkamraten Conor Gallagher och Arsenals Emile Smith Rowe som gemensamt endast har tre landskamper på meritlistan.

England spelar mot Schweiz på Wembley den 26 mars och därefter mot Elfenbenskusten den 29 mars på samma arena.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!