Spanien till historisk final: "Känns otroligt"

För första gången i historien är Spaniens fotbollsdamer klara för VM-final. Efterlängtat – och välförtjänt. Det menar semifinalhjälten Salma Paralluelo. –Det var hela lagets mål men det kom från min fot, säger hon om fullträffen i 2–1-segern mot Sverige.

Salma Paralluelo gjorde Spaniens första mål i 2–1-segern över Sverige i VM-semifinalen.

Salma Paralluelo gjorde Spaniens första mål i 2–1-segern över Sverige i VM-semifinalen.

Foto: Andrew Cornaga/AP/TT

Fotboll2023-08-15 12:54

Det var den 19-åriga supertalangen Salma Paralluelo som sköt Spanien till semifinalen mot Sverige via ett avgörande mål i förlängningen mot Nederländerna i kvartsfinalen. Och det var också hon som spelade huvudrollen då landet fixade sin första finalbiljett någonsin.

Med knappt tio minuter kvar att spela bröt hon dödläget då hon satte 1–0 bakom Zecira Musovic i det svenska målet.

– Det var hela lagets mål, men det kom från min fot, säger Paralluelo.

Tröstade Rolfö

Barcelonastjärnan Aitana Bonmatí tyckte synd om sin nära vän och lagkamrat Fridolina Rolfö, och var framme och tröstade svenskan efter semifinalen.

Av förklarliga skäl var ändå glädjen den känslan som hade överhanden en dag som denna.

– Det känns otroligt. Jag har jobbat hela livet för det här ögonblicket. Jag har haft turen att vinna Champions League med Barcelona två gånger, men jag vill också vinna något med landslaget. Det kommer vara väldigt speciellt om vi lyckas, säger Bonmatí.

Gerhardssons favorit i finalen

Spanien kommer att möta antingen England eller Australien i finalen i Sydney på söndag. Oavsett motstånd finns det en som håller sina tummar för det spanska laget.

– Jag kan inte säga vilka jag tror vinner. Men jag hoppas att Spanien vinner, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson efter tisdagens semifinalförlust.

– För jag har alltid gillat den typen av fotboll. Det är ett väldigt bra lag. Det är även England och Australien, men Spaniens spelstil gillar jag för precis som vi vill de ha ett högt presspel. Och de är väldigt skickliga tekniskt. Det är något som jag hoppas att vi i Sverige ska bli ännu bättre på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!