Spännande avslutning väntar för ÅFF

Sista omgången i allsvenskan mellan Åtvidabergs FF och AIK kan mycket väl avgöra vilket av lagen som klarar sig kvar och vilket som får kvala. Det skrivs och pratas redan nu mycket om den matchen - men det är inget som tränarna eller spelarna i Åtvid lägger någon större vikt vid. - Vårt fokus ligger inte på AIK-matchen. Vi har två matcher att spela innan dess, säger assisterande tränaren Jan Carlson.

Fotboll2010-10-19 06:41

Då mötet mellan ÅFF och AIK 7 november bedöms som en "högriskmatch" diskuteras det kring att matchen inte kommer att spelas på Kopparvallen, utan att den av säkerhetsskäl kommer flyttas till Idrottsparken i Norrköping. ÅFF-ledningen räknar dock med Kopparvallen.
Polisens presstalesman Tony Georgsson sa nyligen till vår tidning att man avvaktar några veckor innan beslut fattas, men att målet är att matchen ska spelas på Kopparvallen.
Jan Carlson säger att de just nu inte ägnar AIK-matchen några som helst tankar eller att de lägger någon energi på den:
- Närmast har vi Helsingborg att möta på söndag och det är den matchen vi koncentrerar oss på.

Nöjda - trots allt...
ÅFF-tränaren säger att besvikelsen var påtaglig efter 0-0-mötet hemma mot Häcken - till en början...
- Efter ett tag tyckte vi ändå inte att det var så illa. Att få med sig en poäng när vi gör en sån svag insats får vi trots allt vara ganska nöjda med. Det var länge sedan vi spelade så dåligt. Och vi hade tur som inte förlorade, då Häcken hade ett skott i stolpen i slutet.
Att bottenkonkurrenterna Brommapojkarna och Gefle dessutom fick stryk gjorde förstås att humöret blev bättre.
- Det är en ganska ny situation för oss. Nu ligger vi över nedflyttningsstrecket och har allt i egna händer, då vi möter det lag som ligger över oss i tabellen (AIK) i sista omgången. Brommapojkarna och Gefle måste vinna minst en match för att gå förbi oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!