Byter damlaget mot herrlaget: "Jag brinner för det"

Då är det klart. Mats Andersson går från att vara huvudtränare för Rimforsa IF:s damlag till att istället leda herrlaget nästa säsong. "Jag tycker att vi ska vara ett lag som ska slåss i toppen", säger han.

Mats Andersson har gjort sitt som tränare för Rimforsa IF:s damlag. Nu väntar istället samma uppdrag i klubbens herrlag.

Mats Andersson har gjort sitt som tränare för Rimforsa IF:s damlag. Nu väntar istället samma uppdrag i klubbens herrlag.

Foto: Torbjörn Allvin/Rimforsa IF

Fotboll2021-11-02 16:47

Det har varit på gång ett tag. På måndagkvällen blev det helt klart. Huvudtränare för Rimforsa IF:s herrlag 2022 kommer att vara Mats Andersson.

– Det känns jättebra och jag är verkligen jättetaggad, säger han.

De fyra senaste åren har han haft hand om klubbens damlag. Och resan han gjort med dem är imponerande. RIF:s damer har gått från division 4 hela vägen upp till "tvåan" och blir också kvar där nästa säsong.

– Min tanke var från början egentligen att trappa ner lite och kanske ta ett sabbatsår. Sen fick jag höra att Erik (Svensson) inte skulle fortsätta som tränare för herrlaget och då började det kittla lite, menar Mats Andersson.

Han fortsätter:

– Vi började diskutera för ungefär fyra veckor sedan och när jag väl fick erbjudandet så kändes det som rätt tid att ta över herrlaget. Det är en väldigt intressant trupp med många unga spelare och jag brinner för att utveckla spelarna, både individuellt och taktiskt.

Hur summerar du din tid som tränare för damlaget?

– Fantastiska år. Vi har fått uppleva mycket och det jag kanske är mest stolt över är att vi lyckats ha två damlag plus ett flickjuniorlag. Jag hoppas det fortsätter så.

Vad krävs för att herrlaget ska ta "nästa steg"?

– Laget har spelat fin fotboll och ägt många av sina matcher men ändå fått åka därifrån utan poäng. Det krävs lite bättre balans i laget, men jag tycker att vi ska vara ett lag som ska slåss i toppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!