Vilken urladdning VIF – tvåsiffrigt i derbyt

Botten mot toppen och given utgång? Jo, så blev det. Vimmerby stod för en fantastisk andra halvlek och vann derbyt mot Rimforsa med mäktiga 10–3. "Vi gör det jättebra efter paus", sa den helnöjde VIF-tränaren Mikael Rinaldo.

Mål i massor. Frida Pöder, Tyra Andersson, Nathalie Johansson och Stina Kägu Bragsjö gjorde målen när VIF vann med 10-3.

Fotboll2022-05-08 19:33

De som gillar offensiv fotboll (vem gör inte det...?) och många mål, fick verkligen sitt lystmäte tillgodosett på klassiska Åsundavallen i Rimforsa under söndagseftermiddagen.

Och det började direkt. Efter bara en dryg halvminut stötte Stina Kägu Bragsjö in en retur efter skott av Nathalie Johansson.

Kalldusch för bottenlaget RIF. Drömstart för topplaget VIF.

Om det påverkade Rimforsa? Nä, inte alls.

Hemmalaget var rejält på hugget, vann närkamper och hade mer glöd än VIF första halvtimmen.

Joy Avergas kvitterade snabbt efter en snygg skottlobb och en stund senare tryckte Ea Wessén in 2–1 från nära håll.

– Det kändes inte alls bra att ligga under då. Vi kom inte alls in i det och hade det svårt på naturgräset, säger Rinaldo.

Hans tränarekollega Jonny Malmgren var desto mer belåten. Då.

– Vi står upp på ett bra sätt hela den första halvleken, sen tryter orken för oss och vår orutin lyser igenom.

Vimmerby hämtade sig något efter underläget, kvitterade via ett självmål och tog kommandot igen knappa tio minuter före halvtidsvilan. Måldrottningen Nathalie Johansson höll sig påpassligt framme och utnyttjade ett hemmamisstag och rullade in 2–3. Strax före paus kom 2–4 efter ett snyggt mål via ribban av Tyra Andersson. Detta efter bra förarbete av Kägu Bragsjö.

Andra halvlek var sedan en uppvisning av gästande Vimmerby. En uppvisning av fysik, snabbhet, beslutsamhet och fart. Mest lyste anfallsstjärnan och kaptenen Nathalie Johansson. Hon satte tre mål, där hon visade klass vid flera av dem.

– Det känns bra att vi vann så stort, men jag vet inte riktigt vad vi gjorde i den första halvleken. Det var inte bra. Sen var vi riktigt bra i den andra och tilläts också vara det. Vi fick stora ytor och det var bara att tacka och ta emot.

Övriga VIF-mål i den andra halvleken gjordes av Frida Pöder 2 och Tyra Andersson.

Rinaldo:

– Starkt av oss att göra det så bra efter paus. Vi kom med fart och fyllde på med mycket folk framåt. Det var härligt att se.

RIF-VIF: 3-10

Målen: 0–1 Stina Kägu Bragsjö, 1–1 Joy Avergas, 2–1 Ea Wessén, 2–2 Självmål, 2–3 Nathalie Johansson, 2–4 Tyra Andersson, 2–5 Frida Pöder, 2–6 Nathalie Johansson, 2–7 Frida Pöder, 2–8 Nathalie Johansson, 2–9 Nathalie Johansson, 2–10 Tyra Andersson, 3–10 Emilia Isik.

Målfrossa. Det blev rena ketchupeffekten för Vimmerby mot Rimforsa. Här firar VIF ett av tio (!) mål.