Spännande mix i HFK: "Vet att vi har kvaliteten"

Seriefyra två säsonger i rad. Är det här året då Hultsfreds FK verkligen ska vara med och utmana i den absoluta toppen av division 5? "I den bästa av världar så ska vi göra en bättre placering än förra året", säger nye tränaren Sebasthian Svensson.

Mycket ungt, men också en del rutin. Hultsfreds FK ser ut att få ihop en fin mix inför den kommande säsongen, där man hoppas förbättra förra årets placering.

Mycket ungt, men också en del rutin. Hultsfreds FK ser ut att få ihop en fin mix inför den kommande säsongen, där man hoppas förbättra förra årets placering.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-04-10 18:00

AVSPARK 2022

Det blåser positiva vindar kring herrlaget i Hultsfred. Och det är kanske inte så konstigt. Hela truppen från förra säsongen är i princip intakt, med ett undantag. Sebasthian Svensson har snörat av sig fotbollsskorna och plockat fram taktiktavlan istället. Det är han som ska leda HFK i "femman" i år.

– Jag fick äran att ta över efter "Chrille" (Krister Borgh) och har fått ett väldigt fint mottagande på alla sätt. Att det är min moderklubb är givetvis extra roligt, säger "Basse".

Hans vision är tydlig. Samtidigt är han ödmjuk inför att det kan ta tid innan allt sätter sig.

– Vi har lagt väldigt mycket fokus på vårt eget spel under försäsongen. Vi vill vara spelförande och konsekventa i det vi tror på, med vår egen kunskap. Sen är det inget som sätter sig på några veckor, utan det gäller att verkligen gnugga in det och framför allt bygga upp ett självförtroende. 

Den förhållande vis unga truppen är ändå kryddad med en hel del rutin. Spelare som Johan "Happe" Nilsson, Christopher Einarsson, Oscar Karlsson och Sebastian Strömbom får alla viktiga roller i detta HFK.

– Alla spelare är viktiga, men de som har lite fler år i bagaget får givetvis dra ett tyngre lass, säger tränaren och fortsätter:

– Sen är det betydligt enklare att implementera ett nytt spel med en ung spelartrupp, så klart. Där har vi en fördel.

HFK har slutat på fjärde plats i division 5 två år i rad.

Vad blir målsättningen för er den här säsongen?

– I den bästa av världar så ska vi göra en bättre placering än förra året. Men det kommer vara en lång säsong där mycket ska klaffa. Vi vet trots det att vi har kvaliteten som krävs. Det viktigaste för oss kommer ändå att vara prestationerna, snarare än att stirra oss blinda på resultat. 

Vilka ser du som favoriter i serien?

– Jag tror att alla kommer att kunna slå alla, det blir väldigt jämnt. Sett till resultaten på försäsongen så ser det ut som att IFK Västervik borde vara med i toppen. Tuna har stor individuell skicklighet i sitt lag och kan bli farliga om de får ihop helheten.

Seriepremiären sker borta mot HM IS, den 18 april.

Hultsfreds FK

Nyförvärv: Martin Johansson (Målilla GoIF), Filip Lagergren (Målilla), Dino Teljigovic (Målilla) och Ibrahim Haddar (VSGF/JAIK).

Förluster: Sebasthian Svensson (slutat).

Martin Johansson har återvänt till Hultsfreds FK.
Martin Johansson har återvänt till Hultsfreds FK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!