Spännande tid - fullt av provspelare

Gullringen har fått behålla många spelare och hade under måndagen flera provspelare på träningen. Det ser spännande ut inför nästa säsong.

Gullringens tränare Daniel Ohlsson ser mycket fram emot nästa säsong.

Gullringens tränare Daniel Ohlsson ser mycket fram emot nästa säsong.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Fotboll2019-10-07 20:30

Tidigare under måndagen blev det klart med att Erik Lindblad fortsätter i Gullringen. Senare, på kvällens träning hade Gullringens GoIF sex provspelare på besök.

Fyra av dem är från Kisa BK. Det är de unga och talangfulla spelarna Samuel Lindell, Hampus Härnström, Arvid Westerling och Jonatan Andersson.

Daniel Ohlsson tyckte att de såg spännande ut på träningen. 

 – Kul att de visar framfötterna. Det ser bra ut, säger han. 

Även Mohammed Ibrahim från Vimmerby IF och Ted Åström Åberg från IFK Tuna var med och testade med Gullringen. Så här säger Mohammed Ibrahim.

 – De frågade om jag ville komma och testa här. Jag har spelat här tidigare, för ett par säsonger sedan. Jag tänkte att det kunde vara kul att känna på, så jag testar nu. Sedan får vi se lite hur det blir. Vimmerby vill att jag skriver på ett kontrakt, men jag vet inte än om jag kommer kunna satsa ordentligt. Det är lite osäkert hur det blir med jobb och annat. 

Ted Åström Åberg har gjort flera säsonger i Gullringen tidigare i karriären. Nu testade han med laget.

 – Jag känner många i laget och tänkte att det kan vara kul att känna på det lite. Det är kul. 

Så här svarar Ted på frågan om för- och nackdelar i de två klubbarna Tuna och Gullringen. 

 – Jag har många kompisar i Tuna och trivas där. Sedan är det lite dålig träningsnärvaro. Här är det bättre bredd och fler på träningarna. Det finns många spelare som håller standarden här. Sedan är det ju ett bra lag i Tuna. Trots att vi har två träningar i veckan lyckas vi ju göra bra resultat. Nackdelen med Gullringen är väl att det är stor plan så man måste springa mycket, skämtar Åström Åberg. 

Även Vimmerby IF har hört av sig till ted och är intresserade, berättar han själv. 

 – Alla tre klubbar är intressant och en möjlighet, men det är för tidigt att säga nu hur det blir.

Tränaren Daniel Ohlsson, tyckte att provspelarna såg bra ut och är nöjd. Han ser fram emot nästa säsong. 

 – Det är jättebra gemenskap här nere och man känner sig så uppskattad för jobbet man lägger ned. Det gör att jag ville fortsätta som tränare. Sedan tycker jag att vi har en spännande säsong framför oss. Det ser bra ut med att vi får behålla många spelare och nu kanske får in en del nya, säger han. 

Speciellt mötena med Vimmerby IF ser Ohlsson fram emot. 

 – Det kommer bli kul. Vi har inte spelat i samma serie som dem på länge. Rivaliteten mellan Gullringen och Vimmerby är större än mot till exempel Tuna. Detta blir något helt annat. 

På onsdag ska Vimmerbys Jonathan Fäldt-Öhr och Kisa BK:s Edvin Andersson provträna med Gullringen. 

Karta: Gullringens GoIF
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!