Spanska landslaget bojkottar spel: "Ett övergrepp"

Spelarna i det spanska damlandslaget, som nyligen tog VM-guld i fotboll, meddelar gemensamt att de inte kommer spela i landslaget förrän fotbollsordföranden Luis Rubiales avgår eller sparkas. "Jag kände mig sårbar och som ett offer för ett övergrepp", skriver mittfältaren Jennifer Hermoso i ett uttalande på X, tidigare känt som Twitter.

Jennifer Hermoso. Arkivbild.

Jennifer Hermoso. Arkivbild.

Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Fotboll2023-08-25 20:42

Den spanska mittfältaren Jenni Hermoso kom med ett uttalande under fredagskvällen där hon bland annat berättade om känslorna efter kysskandalen i samband med guldfirandet i Sydney.

Hermoso beskriver det hela som ett övergrepp.

"Tolererar inte"

"Jag skulle vilja förtydliga att jag, inte vid något tillfälle, samtyckte till kyssen han gav mig. Jag tolererar inte att mitt ord ska ifrågasättas, än mindre ord som jag inte har sagt", skriver Hermoso.

"Det var en impulsiv och malplacerad macho-handling. Från min sida fanns det inte någon typ av samtycke – jag blev helt enkelt inte respekterad".

Spanska VM-truppen meddelade att de kommer att bojkotta spel i landslaget och kräver att Luis Rubiales avgår eller sparkas.

SvFF: "Förkastligt"

Den spanska bojkotten kommer eventuellt att även påverka Sverige. Lagen ställs mot varandra i Göteborg den 22 september i den första matchen av Nations League-gruppspelet.

"Luis Rubiales agerande i samband med VM-firandet är fruktansvärt och förkastligt och jag har full förståelse och respekt för de spanska spelarnas reaktioner. Men vad konflikten till och om det kommer att påverka det spanska lag som ska möta oss i Göteborg den 22 september är alldeles för tidigt att säga och det är inget vi ska spekulera i", skriver landslagschefen Marika Domanski Lyfors i ett sms.

Luis Rubiales höll ett långt försvarstal under fredagen där han kallade det hela för en häxjakt.

– Skulle en puss i samförstånd få bort mig? Jag kommer aldrig att ge mig, sade Rubiales.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!