Spanske kaptenen hyllar Zlatan: "Fast han är 40"

Det är oklart om Zlatan Ibrahimovic får chansen från start i VM-kvalavgörandet mot Spanien i kväll. Men spanske lagkaptenen Sergio Busquets ställs gärna mot stjärnan. –Det är kul att han är med, fast han är 40, säger mittfältaren.

Spaniens lagkapten Sergio Busquets. Arkivbild.

Spaniens lagkapten Sergio Busquets. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Fotboll2021-11-14 09:43

Spanien har allt i egna händer inför VM-kvalavgörandet i Sevilla på söndagskvällen. Det räcker med poäng för att man ska bli klara för VM i Qatar 2022.

Ett faktum som innebär att Sverige behöver gå för segern – och det finns ett par spelare som förbundskapten Luis Enrique menar att Spanien behöver se upp med.

– Naturligtvis har vi Emil Forsberg, Alexander Isak och Dejan Kulusevski, som alla är av högsta klass och kan skapa problem när som helst. Isak känner vi till här i Spanien. Han är väldigt snabb och duktig med bollen. Jag hoppas att vi har förmåga att stoppa honom och de andra spelarna. Vi ska se till så att de har bollen så lite som möjligt.

"En kraftfull spelare"

Mest frågor fick förbundskaptenen dock om anfallsstjärnan Zlatan Ibrahimovic som har ett förflutet i spanska storklubben Barcelona, där även Enrique varit huvudtränare.

– Jag stöttade aldrig på honom där, men han är sådan en kraftfull spelare. Han är idealisk för djupledsspel från målvakten. Det är en profil som förstärker det långa spelet, säger han.

Efter Georgien-matchen har anfallsstjärnan fått kritik av de som menar att Sverige är bättre utan Zlatan Ibrahimovic. En debatt som Luis Enrique inte vill ge sig in i.

– Det skulle vara vågat från min sida att kommentera val och beslut min svenska kollega ska fatta. Det är inte jag som avgör om han ska spela eller inte. Vår taktik är densamma oavsett. Jag kommer inte spekulera i det.

Busquets hyllning

Inte heller Sergio Busquets hade något svar på frågan men strödde lovorden. Den spanska mittfältsgeneralen har bra koll på svensken sedan åren tillsammans i Barcelona (2009–11).

– Jag har goda och fina minnen tillsammans med honom. Vi trivdes bra ihop som vänner. Men på den tiden var han mycket yngre. Han var inte i Barcelona så länge, troligtvis kortare än han själv ville.

– Det är kul att han är med och fortfarande spelar. Om han tycker det är kul att spela fast han är 40, kör på! Ärligt, jag som gillar fotboll njuter av att se honom spela.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om