Sur förlust i premiären: "Utmanar ett topplag"

Förlust med 3–0 i premiären. Mot troliga topplaget Ekhagen borta. Nykomlingen Hultsfred fick en tuff start på säsongen. "Stundtals visar vi att vi kan utmana ett bra lag som Ekhagen. Hade vi inte fått en tveksam straff emot oss i mitten av andra kunde det ha blivit match", sa tränaren Sebasthian Svensson.

Sebasthian Svensson, Hultsfreds FK

Sebasthian Svensson, Hultsfreds FK

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-15 15:48

Från början agerade Hultsfred som det nykomlingslag de är. Ekhagen dominerade stort.

– Jag tror knappt att vi rörde bollen första kvarten. Ekhagen rullar mycket boll och det fungerade extra bra för dem när matchen spelades på konstgräs.

Hemmalaget tog ledningen med 1–0 efter 20 minuter. Resultatet stod sig till halvtid.

– Vi ryckte upp oss och kom in i det när premiärnerverna släppte, men Ekhagens ledning var rättvis så långt.

I andra började HFK få till sitt spel mer och mer och hittade även en del chanser. Matchen avgjordes dock drygt 20 minuter från slutet efter en omdiskuterad situation.

– Vi fick en straff emot oss och jag fattar ingenting. Domaren hävdade att det var någon form av vårdslöst spel i en situation där vi täcker ett skott. När de får 2–0 på det viset tar det lite knäcken på oss.

Fem minuter senare kom även 3–0 och saken var klar.

– Ekhagen är väldigt bra och vinner rättvist. De kommer säkert tillhöra toppen i den här serien. Vi kan ändå ta med oss att vi långa stunder utmanar och matchar ett topplag. Det bådar gott för framtiden, sa Sebasthian Svensson som var nöjd med spelarnas insats även om han inte ville lyfta fram någon enskild.

HFK har hemmapremiär på lördag mot Malmbäck.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!