Spelar i allsvenskan med MS och utan känsel

Östersunds Simon Kroon har spelat allsvensk fotboll utan känsel i fötterna den här säsongen. För ungefär ett år sedan blev 28-åringen diagnosticerad med den kroniska nervsjukdomen MS, multipel skleros, berättar han i en intervju med Aftonbladet.

Simon Kroon har ms och spelar elitfotboll med Östersund. Arkivbild.

Simon Kroon har ms och spelar elitfotboll med Östersund. Arkivbild.

Foto: Per Danielsson/TT

Fotboll2021-11-27 14:18

– Till slut ville jag bara få ett svar. ”Säg nu att det är MS så vet jag i alla fall det”. Jag var förberedd och inställd på det. När jag satt där på sjukhuset och skulle få besked var det nästan så att jag hoppades att de skulle säga MS, så att det i alla fall inte var något ännu värre, säger han till tidningen om sjukdomsbeskedet förra året.

Mittfältaren Kroon, som startat i sju matcher och gjort fem inhopp i år för ett Östersund som kommer att åka ur allsvenskan, hade i september i år egentligen bestämt sig för att avsluta karriären men kom sedan på andra tankar.

I oktober förlängde han kontraktet med ÖFK till och med 2024.

– Det jag kom fram till var att jag inte tycker att någonting annat än fotboll är kul. Och att jag inte gillar någon av de roller som finns inom fotbollen som inte går ut på att spela, säger Simon Kroon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!