Spelarnytt: division fyra-klubben rustar med nyförvärv

Grannklubben Kisa BK har redan presenterat nytt inför comebacken i division fyra. Nu gör Rimforsa IF detsamma. RIF har klart med två spännande spelare. "De passar utmärkt in i laget", säger tränaren Erik Svensson.

Erik Svensson, tränare i Rimforsa IF, är nöjd med tillskotten.

Erik Svensson, tränare i Rimforsa IF, är nöjd med tillskotten.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-10-14 09:47

Jonas Stigsson och Jonathan Grahn Sherin. Där har ni namnen på Rimforsas nyförvärv. Vad är det då för spelartyper som anländer till RIF 2021? 

28-årige Jonas Stigsson är en offensivt lagd spelare, som kommer från Västkusten. Han representerade senast Löftadalens IF. Jonas har en naturlig koppling till föreningen då han är nyinflyttad svärson till den tidigare RIF-ikonen Uffe Johansson. 

– Det är en lite rolig historia med Jonas, för han kom och testade efter att en av våra spelare skickat ett sms till mig och frågat om han kunde komma. Oftast kan man se på någon att de kan spela efter bara tre steg, och så var det nu. Han är snabb, explosiv och är främst en kantspelare, kommenterar RIF-tränaren Erik Svensson.

Jonathan Grahn Sherin är en 23-årig målvakt som har imponerat stort på träningarna. Han har spelat några steg upp i divisionerna och kommer senast ifrån Tyresö FF. Han har även testat på spel i Italien. Även Jonathan har en koppling, då han är studiekamrat till några i truppen.

– Han ser bra ut och man märker att det är hög kvalitet. Han har pondus, läser spelet bra och är bra med fötterna, samt att han har erfarenhet från spel högre upp, säger Svensson och fortsätter:

– Det är två duktiga killar som passar utmärkt in i laget och som höjer konkurrensen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!