Sportchefen: "Vill bygga laget runt Messi"

Ingen Lionel Messi på onsdagens träning. Men Barcelona tror och hoppas på superstjärnan i framtiden. –Vi menar, och det har vi sagt många gånger, att vi ser Messi som Barcelonaspelare, säger sportchefen Ramon Planes.

Lionel Messi. Arkivbild.

Lionel Messi. Arkivbild.

Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Fotboll2020-08-26 13:50

Att Messi var frånvarande när Barcelona genomförde sin träning på onsdagen talar för att det är stor aktivitet runt honom och klubben för tillfället.

– Messi har inte informerat oss om att han inte skulle dyka upp på träningen, säger Ramon Planes på en presskonferens.

– Men all kommunikation kommer att ske mellan de två parterna (klubben och spelaren) och av respekt vill vi inte uttala oss om vad som sägs. Vi lägger all vår energi på den här dialogen. Vi vill bygga laget runt honom, fortsätter sportchefen.

Barcelona uppges vara i chock efter att Messi bett om att få lämna klubben. På tisdagskvällen rapporterade flera medier att argentinaren tröttnat på situationen i Barcelona och att han begärt att få lösas ut från sitt kontrakt, som går ut nästa sommar.

"Räknar med honom"

Barcelonaledningen jobbar hårt för att behålla honom.

– Vi räknar med Messi i framtiden, säger Ramon Planes.

Sportchefen menar, i klubbens första officiella uttalande sedan nyheten briserade, att "Messi var viktiga nyheter".

– Men det vi tror, och det har vi sagt många gånger, är att vi ser Messi som Barcelonaspelare. I dag anlände Trincao (portugisiskt nyförvärv) och vi hoppas att han ska glänsa bredvid Messi.

Argentinaren har kopplats ihop med klubbar som Manchester City, Inter och Paris Saint-Germain.

Planes säger att Barcelona har rest sig förut och "alltid kommit tillbaka starkare.

– Vi hoppas kunna göra det igen, runt den bästa spelaren i världen. Man måste ha enorm respekt för vad Messi är och för hans historia.

"Ingen oenighet"

Enligt uppgifter vill 33-åringen avsluta sitt kontrakt genom att utnyttja en klausul som gör att han kan bryta kontraktet och lämna gratis.

– Vi tänker inte på någon klausul i hans kontrakt. Messis förhållande med Barça har gett mycket till båda, mycket glädje till supportrarna och, internt, jobbar vi för att övertyga honom att hitta den bästa lösningen för både honom och klubben.

Planes betonar att det inte finns någon konflikt med spelaren.

– Vi jobbar för att göra Barça till en vinnare. Det finns ingen oenighet inom klubben över Leo. Alla som kan fotboll vill att han stannar för att vinna igen. Han är en vinnare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!