Så tippar vi helgens heta matcher

Vilken spännande fotbollshelg vi har framför oss och också en återstart i seriespelet. Kolla här vad våra tips är.

I helgen är det höstpremiär för många lag. Vi tippar tio lokala matcher. Bland annat då Vimmerby, Kisa och Hultsfred.

I helgen är det höstpremiär för många lag. Vi tippar tio lokala matcher. Bland annat då Vimmerby, Kisa och Hultsfred.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-08-09 16:00

Ljungsbro-Vimmerby
(Division 3, fredag)
ALLVIN: Stentufft direkt. Vimmerby får möta tuffast möjliga motstånd i höstpremiären, då serieledande Ljungsbro väntar på Maxivallen. På förhand är Ljungsbro solklar favorit och kommer närmast från en storseger borta mot Myresjö (4–0). Då gjordes två av målen av de tidigare Rimforsaspelarna David Cederholm och Nisse Lindsten. När lagen möttes i våras vann Ljungsbro stort, med 6–2. VIF har spelat en träningsmatch inför återstarten i serien. Den var sådär och klar förlust mot Högsby. Mycket tyder på att det kommer bli en hel del mål, då Ljungsbro och Vimmerby är seriens målgladaste lag. Vi tror på en miniskräll här. Tips: 2–2.

Ruda–Djursdala
(Division 5, fredag)
NORBRO: Nykomlingen har imponerat stort hittills. Ruda toppar tabellen, fem poäng före IFK Tuna – och har nio raka segrar. Enda plumpen så här långt är matchen mot, just det...Djursdala SK. DSK vann hemma med 3–0. Uppgifter gör gällande att Ruda saknar en hel del spelare inför höstpremiären på Tallåsvallen och det kan förstås öppna för en ny Djursdalavinst. Känslan är ändå att Ruda tar hem det här, med mycket knapp marginal. Tips: 3–2

Malmbäck-Gullringen
(Division 4, lördag)
ALLVIN: Man kan lugnt säga att uppehållet kom olägligt för både Malmbäck och Gullringen. Varför? Jo, båda radade upp trepoängare i slutet av vårsäsongen. Inför höstpremiären har båda fyra raka vinster. Ska Malmbäck ha några ambitioner att haka på i toppstriden är det bara seger som gäller. De är femma i tabellen, sex pinnar bakom tredjeplacerade Gullringen. Gulsvart vann hemma med 2–1, men den här gången tror vi på delad pott. Tips: 1–1.

undefined
Kan Kisa BK studsa tillbaka efter förlusten mot Haga?

Myresjö-Kisa
(Division 3, lördag)
NORBRO: Varje match är som en cupmatch för Kisa BK, som nu är jumbo i serien. Man gick bet borta mot Haga i helgen och nu väntar ny bortamatch i en ny jätteviktig match. Myresjö har bara någon poäng ner till Vimmerby på kvalplats och är också i stort poängbehov. Visserligen föll de stort mot Ljungsbro senast, men här tror vi att Vetlandalaget vinner. Tips: 3–1.

undefined
Viktigt - direkt. Hultsfred inleder hösten hemma mot Assyriska.

Hultsfred-Assyriska
(Division 4, lördag)
ALLVIN: Kan HFK få den perfekta starten på höstsäsongen? Det vet vi såklart inte än, men det vore önskvärt för deras del. Tittar vi till tabellen inser vi snabbt matchens betydelse. Nykomlingen HFK har 15 poäng på kontot och ligger på sjunde plats. Helgens motståndare ligger precis över kvalstrecket, med tolv pinnar. Seger och Hultsfred får ett visst försprång till lagen i bottenskiktet. De lär få se upp med seriens skyttekung, Chia Kaki, om han nu spelar vill säga. Tips: 3–2.

IFK Tuna-Ankarsrum
(Division 5, lördag)
NORBRO: Tuna-maskineriet har hackat en hel del, men laget har på något sätt ändå lyckats hitta sätt att ofta vinna matcherna. Flera gånger har de gjort mål i slutet av dem och antingen räddat poäng eller definitivt säkrat segern. Det är såklart en styrka. IFK vann klart borta mot jumbon, 4–0, i våras. AIS kommer från en tuff period och har sex raka förluster inför mötet. Jag tror ändå att Tuna kommer få fullt upp med att vinna mot dem. Tips: 4–2.

Färjestaden B-Vimmerby B
(Division 3 dam, lördag)
ALLVIN: Läge för skräll, VIF? Visst blev det vinst i en träningsmatch mot Rimforsa, men känslan här är att Färjestaden B är strået vassare. I våras blev det tajt där öländskorna vann med 4–3 efter fyra raka mål av Alma Erlandsson. Tipset går till Färjestaden även nu. Tips: 3–1.

HM IS-Stjärnan
(Division 5, lördag)
NORBRO: Knapp förlust i våras (1–2). Revansch nu? Absolut. HM IS fick bra svar i träningsmötet mot Hebe nyligen, vann med 6–3 och visade offensiv styrka. Laget känns både bredare och något spetsigare än i våras. Stjärnan brukar visserligen vara en svår motståndare för många, men tipset är att HM tar hem det på Slättvallen i Mariannelund. Och poängen behövs i bottenkampen i serien. Tips: 4–2.

undefined
Perfekt start. Det tror vi att Vimmerby får i höststarten mot Svärtinge.

Svärtinge-Vimmerby
(Division 2 dam, söndag)
ALLVIN: Svärtinge är ett lag som VIF på förhand ska besegra. Dels med tanke på tabelläget, dels med tanke på att Vimmerby relativt enkelt avfärdade dem hemma (5–1). Om Vimmerby ska fortsätta utmana Tjust i toppen är förstås tre poäng av allra största vikt här. Tipset är att det också går vägen. Tips: 2–4. 

IFK Motala-Rimforsa
(Division 4, söndag)
NORBRO: Mycket talar för Rimforsa i det här mötet. RIF har självförtroendet, målskyttarna och vinnarmentaliteten. Rimforsa är tvåa i tabellen, Motala näst sist. Jag tror på fjärde raka segern i serien för de svartvita. Tips: 1–4.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!