Så tippar vi helgens superheta matcher

Oj, vilken fotbollshelg som väntar. Det är bara att kika på matcherna som vi tagit fram och som Sporten tippar. Det vimlar av högintressanta matcher. Får se då hur bra vi tippar...?

IFK Tuna, HM IS, Vimmerby IF dam och Kisa BK är några va lagen som har viktiga matcher i helgen.

IFK Tuna, HM IS, Vimmerby IF dam och Kisa BK är några va lagen som har viktiga matcher i helgen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-08-31 16:00

Tranås-Gullringen

(Division 4, fredag)

ALLVIN: Det kittlar, rejält. Tranås vs Gullringen. Det är två lag som känner varandra bra och hade senast förra säsongen en hård fajt i toppen av tabellen. Det går att dividera hit och dit vem som får ta på sig favoritskapet den här gången. Jag vill påstå att det är helt öppet. Så var inte riktigt fallet förra året när de möttes i Tranås på hösten i ett superviktigt möte i toppen. Då vann Tranås klart sedan Gullringe mer eller mindre haft halva ordinarie laget borta av skilda anledningar. Nu kommer gulsvart bättre rustat. Därför... Tips: 1–3

Djursdala-HM IS

(Division 5, fredag)

STRÖMSTEN: DSK tog tre ytterst viktiga poäng i derbyt mot Södra Vi senast. En ny seger här innebär i praktiken att kontraktet är säkrat. Nu får laget klara sig utan skyttekungen Simon Henriksson som är avstängd. Å andra sidan saknas Jonatan Green i HM IS av samma anledning. Gästerna kommer med tre klara förluster i bagaget och är i ännu större poängbehov. Djursdala borde dock vara starkast. Tips: 3–1.

Lindö-Vimmerby

(Division 3, lördag)

ALLVIN: På tal om viktiga matcher. VIF passerade just Lindö i förra omgången då de tog sig upp på samma poäng som Norrköpingsgänget – och upp på säker mark. Lindö däremot ner på kvalplatsen. Vimmerby kommer med en derbyseger mot Kisa i ryggen, men då fanns det mycket att önska i passningsspelet. Det var alltför svårt och för centrerat. Det är något som behöver förbättras om Lindö ska besegras på bortaplan. VIF är också ute efter revansch för nederlaget (2–4) i våras. Tips: 2–2.

undefined
Gustavo Borges Kisa har en tuff uppgift mot Adas.

Kisa-Adas

(Division 3, lördag)

STRÖMSTEN: Tiden är på väg att rinna ut för KBK. Mot Adas har de en sista chans att rädda hoppet om nytt kontrakt. Kisa gjorde det bra borta mot Vimmerby senast, men föll till slut med 2–1. Att de ska kunna störa tabelltvåan Adas känns ändå långsökt.  Tips: 1–4.

Vimmerby-Jönköpings Södra

(Division 2 dam, lördag) 

ALLVIN: Två formstarka lag, trean och fyran i serien. Det är upplagt för en tajt och oviss match på Arena Ceos. J-Södra har vunnit sex av sina sju senaste seriematcher och skuggar VIF i tabellen. Och vad innebär det att Vimmerby får klara sig utan nyckelspelaren Nathalie Johansson, som är avstängd? Mycket, förstås. Ändå, tipset är att VIF plockar minst en pinne. Tips: 2–2.

undefined
Nathalie Johansson är avstängd när VIF Dam tar emot J Södra.

Storebro-Södra Vi

(Division 5, lördag)

STRÖMSTEN: På pappret ska Södra Vi ses som favoriter i det här ångestfyllda derbyt. Inget av lagen har dock rosat marknaden den här säsongen. Att Storebro skulle få kriga för nytt kontrakt var väntat, men att SVIF är indragna i bottenstriden förvånar nog många. En seger här skulle göra att SVIF kan andas ut lite. Samtidigt måste Storebro helst vinna en sådan här match och kommer ge sig ytterst motvilligt. Tips: 1–3.

Tenhult-Hultsfred

(Division 4, lördag)

ALLVIN: HFK är starka nu. Har varit bra under hösten och det finns inte mycket som talar för att laget ska dippa borta mot bottenlaget Tenhult. Ett Tenhult som visserligen gjorde det bra borta mot Gullringen (1–1) den gångna helgen. Vad som talar emot Hultsfred är lagets svaga resultat på bortaplan. HFK har nämligen torskat i sina fyra senaste bortakamper.  Tips: 2–3.

Rimforsa-Hjulsbro 

(Division 4, söndag)

STRÖMSTEN: Rimforsa var på väg mot ett nytt poängtapp i veckan. Då klev skyttekungen Daniel Rambin fram och avgjorde sent på straff. RIF har ändå fem poäng upp till Hjulsbro och behöver vinna för att ha chansen att utmana om seriesegern. Hjulsbro har gått starkt hela säsongen och blir en svår nöt att knäcka. Känslan är ändå att Rimforsa tar hem det här. Bli inte förvånad om en viss Daniel Rambin blir tungan på vågen. Tips: 2–1.

undefined
IFK Tuna får klara sig utan Anthon Bekesi mot Ariel. Karl Hjelmland saknas i HM IS viktiga match mot Djursdala.

Ariel-IFK Tuna 

(Division 5, söndag)

ALLVIN: IFK har vittring på seriesegern. Inte minst sedan Rudas segersvit på elva raka matcher tog slut hemma mot bottenlaget Ankarsrum i senaste omgången. En megaskräll. Nu är Tuna bara tre poäng bakom Ruda. Nu väntar svårspelade Ariel i Kristdala. Tufft? Visst. Men frågan är om mittenlaget Ariel kan mobilisera den kraft och energi som krävs för att vinna mot guldjagande Tuna. Jag tror inte det. Tips: 3–4.

Lojal-Frödinge

(Division 6, söndag)

STRÖMSTEN: SK Lojal är på god väg mot serieseger och borde lösa den här uppgiften. FBSK vill säkert ge lokalkonkurrenten en match så helt enkelt kommer det inte att bli. Tips: 3–1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!