Sportens tips: Så slutar division fyra

På fredag smäller det. Då drar division fyra-fotbollen igång, där nykomlingen Djursdala SK är först ut. Men hur kommer det gå för DSK och övriga lag i division 4 Norra? Här ger Sporten sin syn på saken.

Christian Simonsson i Djursdala SK, Ola Lindblom i Gullringens GoIF och Rickard Thuresson i Vimmerby IF. Hur ska det gå för deras lag i division fyra i år?

Christian Simonsson i Djursdala SK, Ola Lindblom i Gullringens GoIF och Rickard Thuresson i Vimmerby IF. Hur ska det gå för deras lag i division fyra i år?

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-04-14 18:00

ALLVINS TIPS: 

1) Vimmerby IF

2) Tranås FF

3) Gullringens GoIF

4) Tenhults IF

5) Stensjöns IF

6) Malmbäcks IF

7) Aneby SK

8) Djursdala SK

9) Höreda GIF

10) Ekhagens IF

11) Ölmstads IS

12) Örserums IK

KOMMENTAR: Är det Vimmerbys tur i år? Japp, det är min tro. Ambitionen och målsättningen är glasklar från klubben: Återtåget till förbundsserierna och division tre ska börja nu. Som jag antydde i "Sportduellen" i torsdagens tidning: "VIF har bredden på truppen, fysiken, spetsen och hungern". Tranås är främste utmanaren, med Gullringen som outsider. De båda nedflyttade division tre-lagen Stensjön och Ekhagen då? Nej, jag tror inte på dem som topplag då de enligt rapporter tappat många spelare. För Djursdalas del handlar det mycket om att vara en kraft att räkna med på Dalavallen. Där ska de flesta poäng fixas för nytt kontrakt, vilket jag tror. Inleder mot två andra nykomlingar, Örserum hemma och Aneby borta. I botten tror jag på "Gränna-lagen" Ölmstad och Örserum. 

STRÖMSTENS TIPS:

1) Vimmerby IF

2) Tenhults IF

3) Tranås FF

4) Gullringens GoIF

5) Aneby SK

6) Ekhagens IF

7) Stensjöns IF

8) Aneby SK

9) Djursdala SK

10) Höreda GIF

11) Ölmstads IS

12) Örserums IK

KOMMENTAR: Vimmerby har satt stor press på sig själva inför säsongen och jag måste hålla med om att det är dags för dem att ta hem serien i år. Efter två säsonger med enkelserier så är vi tillbaka till det normala med dubbelmöten. Det är en faktor som talar för VIF. De har en bred trupp med tänkbara ersättare på så gott som varje position. Gullringen vill också vara med och kriga i toppen. Får de en bra start kan det räcka långt, men deras tunna trupp riskerar att grusa deras förhoppningar i längden.Djursdala står inför en häftig utmaning. De kommer att få kämpa med näbbar och klor för att hänga kvar. Hemma på Dalavallen kan de ge många lag en rejäl match. Mycket hänger dock på om den ålderstigna truppen kan hålla sig skadefri.

NORDINS TIPS:

1) Vimmerby IF

2) Tranås FF

3) Malmbäcks IF

4) Tenhults IF

5) Gullringens GoIF

6) Aneby SK

7) Stensjöns IF

8) Ekhagens IF

9) Ölmstads IS

10) Djursdala SK

11) Höreda GIF

12) Örserums IK

KOMMENTAR: ”Ärligt talat blir jag chockad om vi inte vinner serien och går upp.” Det sa VIF-spelaren Ahmed Tarabeih tidigare i veckan. Riktigt så långt vill jag inte gå, men visst är Vimmerby favorit. Allt annat än topp-två vore en missräkning. Spetsen och bredden finns där. På förhand känns Tranås som den största utmanaren. De brukar tillhöra toppen och har levererat fina resultat på försäsongen. Gullringen då? Tja, jag nöjer mig med en femteplats i det här läget. När alla spelare är tillgängliga ser startelvan stark ut. Men bredden oroar. Som bekant letar klubbens sportsliga ledning efter förstärkningar och det är viktigt att Wärnehall & Co. hittar rätt för att Gullringen ska kunna hota på allvar. Väljer att även hålla Djursdala något lägre i tabellen än mina kollegor. Här finns det både spets och rutin i massor. Men…jag sätter ett stort frågetecken för bortaspelet. Kommer de ledande spelarna verkligen vara med när det vankas match i Ölmstad en lördag i oktober?

Division 4 Norra

Premiäromgången i dess helhet: 

Fredag 15/4: Djursdala-Örserum, Ekhagen-Tranås. 

Måndag 18/4: Malmbäck-Vimmerby, Stensjön-Gullringen, Höreda-Tenhult, Ölmstad-Aneby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!