Sportens tips: Så slutar division fem-serien

Ett getingbo, där alla slår alla. Det är utgångstipset för heta division fem Nordöstra. En serie med många lokala aktörer. Sporten har tippat hur det kommer att gå.

Hur går det för våra lokala lag i "Smålandsfemman"? Sporten har listat sina tips.

Hur går det för våra lokala lag i "Smålandsfemman"? Sporten har listat sina tips.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-04-17 12:00

DRECOS TIPS:

1) IFK Västervik

2) IFK Tuna

3) Hultsfreds FK

4) IF Stjärnan

5) Södra Vi IF

6) Storebro IF

7) HM IS

8) Tjust IF

9) IF Ariel

10) Timmernabbens IF

11) Fårbo FF

12) Gunnebo IF

KOMMENTAR: Det blir de lokala lagen som kniper kvalplatserna, tror jag. IFK Västervik har sett ruskigt starka ut på försäsongen och kan bli laget att slå. Storebro och Södra Vi kan utmana om plats två och tre, men får till slut ge sig. Tuna och Hultsfred känns mer spetsiga och mer rustade. I botten då? Ja, där kan Gunnebo, Fårbo och Timmernabben få det tufft. HM IS blir ett stabilt mittenlag i år, även om de kan överraska i vissa matcher. Känns på förhand som ett riktigt getingbo. Kanske får jag slänga mitt tips i papperskorgen efter bara några omgångar...

STRÖMSTENS TIPS:

1) Södra Vi IF

2) Hultsfreds FK 

3) IFK Västervik

4) IFK Tuna

5) IF Stjärnan 

6) HM IS

7) Storebro IF

8) Tjust IF

9) IF Ariel 

10) Fårbo FF

11) Timmernabbens IF

12) Gunnebo IF

KOMMENTAR: I en ytterst jämn och oviss serie ger jag tre av fem lokala lag goda chanser att kriga i toppen. Södra Vi får anses som favoriter med flera starka säsonger i bagaget. Hultsfred känns också heta med en spännande trupp och tränare. IFK Tuna tror jag inte studsar tillbaka upp i fyran direkt däremot, även om kapaciteten finns. HM IS och Storebro ser ut att kunna bli stabila mittengäng. 

NORDINS TIPS:

1) Hultsfreds FK

2) IFK Tuna

3) Södra Vi IF

4) IFK Västervik

5) IF Stjärnan 

6) HM IS

7) IF Ariel

8) Tjust IF

9) Storebro IF

10) Timmernabbens IF

11) Gunnebo IF

12) Fårbo FF

KOMMENTAR: Intressant serie med många lokala lag som jag tippar kommer vara med och kämpa om seriesegern. Hultsfred har en bra mix av unga spännande spelare och rutinerade spelare som Johan Nilsson, Christopher Einarsson, Sebastian Strömbom och Oscar Karlsson. HFK har legat strax under toppskiktet de senaste åren. Nu är det deras tur att vinna. IFK Tuna har också ett mycket bra lag och med Ted Åström Åberg tillbaka, så kommer det att bära långt för IFK. Södra Vi är alltid med där uppe och kommer säkert att vara det i år också, med en starkare trupp dessutom. HM IS kan vara en utmanare om toppositionerna, men hamnar strax bakom. Storebro kom nia både 2020 och 2021. Samma placering i år? Ja, det är fullt rimligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!