Ståhlgren om klubbvalet: "Känns lite i hjärtat"

Många klubbar har jagat Erik Ståhlgren. Nu är 25-åringen klar för Vimmerby IF. "Det känns som rätt val", säger han.

Erik Ståhlgren, tvåa från vänster, är klar för Vimmerby IF.

Erik Ståhlgren, tvåa från vänster, är klar för Vimmerby IF.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2020-11-30 19:01

Tidigare idag kunde Sporten avslöja att Erik Ståhlgren var muntligt överens med Vimmerby IF. Under måndagskvällen signerades det nya kontraktet – och en stund senare offentliggjordes övergången på VIF:s hemsida. 

– Det gick många vändor i huvudet innan det blev klart. Det svängde fram och tillbaka flera gånger, men när jag tog hänsyn till allt föll valet på Vimmerby, säger den eftertraktade anfallaren.

Vad avgjorde...?

– Helheten. Först och främst är deras lagbygge lite mer färdigt, vilket lockar. Vimmerby har många bra spelare som håller hög klass. Klubben satsar uppåt och har dessutom en fin anläggning. Det är ett plus att konstgräset ska bytas ut.

– Sedan har jag haft en bra kontakt med David Lindgren. Han har varit tydlig med att klubben vill ha mig.

Hur känns det att lämna Gullringen?

– Jag trivdes bra med ledarna, spelarna och allt annat på Gullemon, så det känns lite i hjärtat att lämna laget. Det var inte roligt att ringa till "Patte" (Wärnehall) i söndags och meddela mitt beslut. Jag gillar honom väldigt mycket.

Tidigare har Erik Ståhlgren flaggat för att han eventuellt ska flytta från trakten nästa år. Hur det blir med den saken återstår att se.

– Jag har informerat Vimmerby om att det kan bli så, men det är inget som är klart på långa vägar. Jag är inställd på att spela här nästa säsong. Nu ska det bli skönt att dra igång med egenträningen på allvar. Jag vet att det krävs ett hårt jobb om jag ska ta plats i Vimmerby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!