Stängs av på livstid efter skandalen

Två supportrar till Melbourne Victory stängs av på livstid av det australiska fotbollsförbundet efter kaosscenerna i Melbournederbyt i lördags.

Supportrar till Melbourne Victory stormar planen i samband med derbyt mot Melbourne City. Nu stängs två supportrar av på livstid. Arkivbild.

Supportrar till Melbourne Victory stormar planen i samband med derbyt mot Melbourne City. Nu stängs två supportrar av på livstid. Arkivbild.

Foto: Will Murray/AP/TT

Fotboll2022-12-20 10:40

En av de avstängda supportrarna ska enligt anklagelserna ha träffat Melbourne City-målvakten Tom Glover med en metallhink.

Glover ådrog sig en hjärnskakning och skador i ansiktet och domaren Alex King skadades också i kaoset då ungefär 150 fotbollsfans stormade planen i Melbournederbyt i lördags kväll.

Den 23-åring och den 19-åring som stängs av på livstid tillhör också sammanlagt tre personer som ska ställas inför rätta i februari för planinvasionen.

Båda lagens supportergrupperingar hade kastat in rökbomber på planen under matchen, men situationen eskalerade när en kameraman såg ut att träffas och Tom Glover plockade upp en inkastad rökbomb och kastade tillbaka den på läktaren.

Matchen avbröts efter drygt 20 minuter. Melbourne Victory riskerar att bestraffas av det australiska fotbollsförbundet för våldsamheterna antingen ekonomiskt, med poängavdrag eller med spel inför tomma läktare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!