Rambin om framtiden: "Tar beslut relativt snart"

Han kom till Rimforsa IF för att hitta glöden igen. Och det verkar han ha gjort. Nu närmar sig Daniel Rambin ett beslut kring sin fotbollsframtid. "Jag har fått förslag från lite olika klubbar", berättar han.

Flera klubbar har visat intresse för Daniel Rambin, som lirade med Rimforsa i "fyran" den gångna säsongen.

Flera klubbar har visat intresse för Daniel Rambin, som lirade med Rimforsa i "fyran" den gångna säsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-11-22 15:00

Det kom som en överraskning för många inför den förra säsongen. Åtvidaberg FF:s dåvarande lagkapten Daniel Rambin valde att lämna division 1-laget, för spel i division 4 med Rimforsa IF.

– Jag kom till Rimforsa för att hitta glöden igen. Jag kände att jag saknade den under den sista tiden i ÅFF, säger Rambin.

Han var med och förde RIF till en tredjeplats i serien och blev själv lagets näst bäste målskytt, med elva mål. Mycket tack vare en ny position.

– Ja, jag fick ändra min spelstil och hade en mer offensiv roll som jag växte in i under säsongen. Jag började som offensiv mittfältare men slutade sen som forward.

Var det något du trivdes med?

– Absolut. Jag känner att jag vill fortsätta vara mer offensiv och ta kliv där. Jag tycker att jag har bra spetsegenskaper för att spela forward.

Hur var det att gå från division 1 till division 4?

– Lärorikt, får man ändå säga. Det var en stor förändring och det var givetvis en kvalitetsskillnad. Visst, det fanns många bra spelare även i fyran, men det kanske tog lite mer tid där. Sen var det också en fysisk skillnad.

Om han spelar kvar i Rimforsa IF är ännu inte bestämt. Rambin, som bor i Linköping, berättar att flera klubbar har hört av sig angående nästa säsong.

– Jag har fått förslag från lite olika klubbar och funderar just nu. Det är klubbar både på högre nivå och på samma nivå som Rimforsa. Men jag har inte tagit något slutgiltigt beslut än, så det står och väger lite.

Är Rimforsa ett alternativ?

– De är absolut med i tankarna. Jag har haft en öppen diskussion med klubben och trivdes där. Sen gäller det att allt klaffar, både på och utanför planen. Så det är lite olika aspekter som jag tar hänsyn till.

När kommer du att ta ditt beslut, tror du?

– Relativt snart. Det hade varit skönt att ha det klart, så att man kan börja fokusera på nästa säsong. Sen vill givetvis klubbarna också ha svar så fort som möjligt. Jag kan tänka mig att jag tar mitt beslut nu runt månadsskiftet.

Hans gamla lag Åtvidabergs FF klarade sig kvar i division 1, efter att ha vunnit i kvalet.

Har ÅFF hört av sig till dig?

– Nej, jag har inte haft kontakt med dem. Men det är så klart jätteroligt att laget lyckades hålla sig kvar. Åtvidaberg ligger mig fortfarande varmt om hjärtat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!