Stark första halvlek räckte för Målilla

Bortalaget Målilla stod för en bra första halvlek mot Hebe på tisdagen, och ledde med 2-1.

IF Hebe förlorade mot Målilla GoIF

Fotboll2022-06-21 21:07

Hebe lyckades inte hämta igen i andra halvlek, som slutade mållös, och Målilla vann därmed matchen i division 6 Vimmerby herr i fotboll.

Målillas tränare Johan Hägg tyckte till om matchen:

- Vi chockar dem första kvarten med att överbelasta kanten och trycka upp många spelare. Vi gör två fina snabba mål. Sedan efter 25 minuter tappar vi fokus och hamnar fel. I andra halvlek vågar vi inte ha boll och de trycker ner oss med långbollar.

Gästerna Målilla gjorde första målet. Salim Alfnikher gjorde målet, redan i sjätte minuten.

Laget ökade ledningen till 0-2 tidigt i matchen, genom Pontus Carlsson, i tolfte minuten.

I 32:a minuten slog Erik Örnros till, och reducerade åt Hebe. I andra halvlek fick inget av lagen in något mål, och matchen slutade med seger för Målilla med 2-1.

Hebe har en oavgjord fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Målilla har tre vinster, en oavgjord och en förlust. Det här var Hebes andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Målillas fjärde uddamålsseger.

Målilla ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Hebe är på åttonde plats.

I nästa match, torsdag 30 juni 19.00, har Hebe Hjorted/Totebo borta på Tollevi, medan Målilla spelar hemma mot Lojal.