Stark första halvlek räckte för Vimmerby C

Hemmalaget Vimmerby C stod för en bra första halvlek mot Gullringen på lördagen, och ledde med 2-1.

Fotboll2022-09-17 14:40

Gullringen lyckades inte hämta igen i andra halvlek, som slutade mållös, och Vimmerby C vann därmed matchen i division 4 Hultsfred dam i fotboll.

- Vi spelade mycket bra första halvlek. Vi tryckte på och mitt i pressen så gör de 1-0. Men vi fortsätter trycka på efter en frispark för tillbaka spel. Så trycker smilla thelin in bollen på retur upp i nät taket 1-1. Sedan får Hanna Eriksson bollen driver upp och tar skott över målvakt. 2-1. I andra blev det lite sämre fotboll från vår sida. Men Gullringen hade inga farliga chanser i andra halvlek. Hela laget får klart godkänt. Men extra till Tuva Milde. Tack vara andra segern och serien så kliver vi upp 2 steg, kommenterade Vimmerby C:s tränare Torbjörn Gustafsson.

Gullringens tränare Mats Söderkvist tyckte till om matchen:

- En ganska jämn och tät match där Vimmerby är något bättre än vad vi är. Första halvlek är välspelad medan det i andra blir mer kamp. Sista 5 minuterna går vi med på en trebackslinje och spelar med 3 forwards för att få in en kvittering. Vi skapar rejäl press på Vimmerby men får inte till några jättelägen. En förlust är alltid tråkig och sur men tjejerna gör ett fantastiskt jobb och mot bakgrund av det måste jag ändå vara nöjd.

Smilla Nyström Thelin blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål efter 39 minuter.

Gullringen tog en tidig ledning. Madelene Borg gjorde målet, redan i 22:a minuten.

Vimmerby C kvitterade till 1-1 efter en halvtimmes spel, genom Hanna Eriksson.

Laget tog också ledningen i 39:e minuten, genom Smilla Nyström Thelin. Därmed hade Vimmerby C vänt matchen. I andra halvlek fick inget av lagen in något mål, och matchen slutade med seger för Vimmerby C med 2-1.

Vimmerby C har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Gullringen har fem förluster. Förlusten var Gullringens fjärde uddamålsförlust.

För hemmalaget betyder resultatet femte plats i tabellen. Gullringen är på sjätte plats.

Nästa motstånd för Vimmerby C är Rosenfors. Lagen möts lördag 1 oktober 12.00 på Arena Ceosvallen. Gullringen tar sig an Frödinge-Brantestad hemma lördag 24 september 12.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!