Stark hemmaseger av DSK – straffspecialisten frälste

Markus Ahl har utvecklats till en pålitlig målskytt, i synnerhet från straffpunkten. Hemma mot Malmbäcks IF var det just han som fixade tre poäng för sitt Djursdala SK, med matchens enda mål på straff. "Det här känns nästan som sex poäng", säger tränaren David Henriksson.

Djursdala SK:s Dzenan Hrnic i kamp med en av Malmbäcks anfallare. Han och övriga backlinjen fick hålla nollan när DSK vann med 1–0.

Djursdala SK:s Dzenan Hrnic i kamp med en av Malmbäcks anfallare. Han och övriga backlinjen fick hålla nollan när DSK vann med 1–0.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2022-06-11 15:16

Mittfältsmotorn Markus Ahl har verkligen fått utdelning i division 4 den här säsongen och varit en av Djursdala SK:s allra bästa spelare. 

Efter lördagens hemmamatch mot Malmbäck står DSK nu på 13 poäng i serien. De tre senaste pinnarna kan man tacka just Ahl för. 

I den 75:e minuten fick han chansen från straffpunkten och slog till med sitt sjätte mål för säsongen.

– Det är jäkligt skönt att ha "Macke". Han är säker när han får chansen, säger DSK-tränaren David Henriksson. 

Själva matchen var inte särskilt välspelad. DSK kunde ha fått en kanonstart, då man bjöds på ett friläge i upptakten av matchen. Malmbäck hotade också ett par gånger, men saknade skärpa i avsluten, precis som DSK.

– Vi får ett par bra lägen men det är lite för okoncentrerat i sista tredjedelen. Vi är överlag väldigt slarviga där och vårt spel kuggar inte riktigt i, menar Henriksson. 

Desto skönare då när domaren pekade på straffpunkten i den 75:e minuten. Markus Ahls säkra straffmål blev också matchens enda och räckte för tre tunga hemmapoäng.

– Det känns nästan som sex poäng, med tanke på att vi och Malmbäck låg på samma poäng inför matchen. Det är underbart, säger tränaren. 

Vad tycker du att ni gör bra idag (läs lördag)?

– Vi jobbar hårt för varandra, helt enkelt. Malmbäck är inget dåligt lag och spelade bra. Sen hade de en del spelare borta och bara två, tre avbytare.

Albin Isaksson, Markus Ahl och Simon Henriksson var DSK:s främsta spelare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!