Stark inledning fixade seger för United

Manchester United kom snabbt ur startblocken hemma mot Burnley i Premier League-fotbollen. Tre mål inom 35 minuter lade grunden för 3–1-segern.

Cristiano Ronaldo och Scott McTominay gjorde varsitt mål i Manchester Uniteds seger.

Fotboll2021-12-30 23:09

Det tog bara åtta minuter för hemmalaget att spräcka nollan. Mittfältaren Scott McTominay fick ett skottläge vid straffområdeslinjen och placerade in ledningsmålet.

Efter knappt en halvtimme slog United till igen. Jadon Sancho bröt in från vänsterkanten och hans avslut hittade in i nät med hjälp av Burnleymittbacken Ben Mees tåspets.

När Cristiano Ronaldo sedan några minuter därefter petade in 3–0 i öppet mål på en stolpretur kändes matchen död.

Veteranen Aaron Lennon gav visserligen gästerna visst hopp när han reducerade till 1–3 innan halvleken var slut – men en sensationell comeback uteblev.

I stället blev det en mållös andra halvlek och tre viktiga poäng för United som jagar rivalen Arsenal på den sista Champions League-platsen.

– Det var antagligen vår bästa första halvlek som lag (under nye tränaren Ralf Rangnick). Vi tappade lite i andra halvlek av någon anledning. Vi måste prestera i 90 minuter, vilket vi inte riktigt gjort den här säsongen, säger McTominay till Amazon Prime.

Den svenske landslagsförsvararen Victor Nilsson Lindelöf missade matchen på grund av ett positivt covidtest, men han väntas vara tillbaka i spel inom kort. Talangen Anthony Elanga satt på bänken hela matchen.

Matchen mellan Everton och Newcastle, som också skulle spelats på torsdagskvällen, blev framskjuten på grund av coronautbrott i Newcastle.

Premier League har även meddelat att lördagens match mellan Leicester och Norwich på King Power-stadion skjuts fram eftersom bortalaget är hårt drabbat av skador och covid-19.