Stark match av DSK i derbyt

Precis som när lagen möttes i våras, så blev det Djursdala som vann derbyt mot SK Lojal. Den här gången med 3–1 hemma på Dalavallen.

Simon Lennartsson gjorde en kanonmatch när Djursdala besegrade Lojal.

Fotboll2018-08-30 20:47

­– Jag tycker att vi gör det väldigt bra och har egentligen full kontroll efter att vi gjort 1–0. Sedan blir det lite oroligt sista 10-15 minuterna, men vi vinner fullt rättvist och borde väl ha stängt matchen när vi ledde med 3–0, säger tränaren Patrik Nilsson.

Efter ett par bra lägen satte Simon Lennartsson 1–0 för DSK i den första halvleken efter ett fint inspel från Alexander Sandberg. I slutet av halvleken höll sig Joakim Hammar påpassligt framme efter ett inkast och skickade in 2–0. Ett starkt och stabilt försvarsspel av hemmalaget gjorde det svårt för ett tekniskt och bollskickligt Lojal att skapa målchanser. När Simon Lennartsson pangade in 3–0 så kändes matchen avgjord. Det skulle ändå bli en viss nerv då Kushtrim Krasniqi reducerade till 3–1 drygt tio minuter före slutet. Lojal var sedan nära fler mål, men DSK vann.

– Vi får kanske inte riktigt till det idag (torsdag), men vi avslutade bra, säger tränaren Viktor Gimolli.

Han hyllade Jetmir Shehi efter matchen.

­– Han var otrolig.

Hela DSK-laget får plus, där mittbackarna Johan Hermansson Liström och Dzenan Hrnic stack ut, liksom innermittarna Simon Lennartsson och Andreas Brodin.

Djursdala-Lojal Division 5 Målen. 1–0: Simon Lennartsson, 2–0: Joakim Hammar, 3–0: Simon Lennartsson, 3-1: Kushtrim Krasniqi.