Stark prestation av Gullringen – blev noll poäng ändå

Gullringen stod för en riktigt bra insats mot serieledarna Myresjö/Vetlanda – men fick inte med sig några poäng. "Vi får inte poängen som vi förtjänar", säger GGoIF-tränaren Patrik Wärnehall efter 1–3 på hemmaplan.

Erik Lindblad och Gullringens GoIF förlorade med 1–3 hemma mot Myresjö/Vetlanda.

Erik Lindblad och Gullringens GoIF förlorade med 1–3 hemma mot Myresjö/Vetlanda.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-09-17 21:21

Gullringens GoIF fick en mardrömsstart på matchen mot serieledarna på Gullemon. Hussein Dipo Ikolonga höll sig framme och gav gästande Myresjö/Vetlanda ledningen redan i den fjärde minuten. 

– De som står vid sidan på Gullemon säger att det var en halvmeter offside. Men sånt händer tyvärr i fotboll, säger Gullringens Patrik Wärnehall. 

Hemmalaget lyckades inte riktigt skapa de heta chanserna och 0–1 stod sig till paus. 

Om Myresjö fick en drömstart i den första halvleken, så var det en ännu bättre start på den andra. Lagets bäste målskytt Simon Klein hittade rätt i den 46:e minuten och uppförsbacken blev ännu större för Gullringen. 

Jesper Wärnehall gav matchen liv och nerv igen när han reducerade till 1–2 med knappt 20 minuter kvar att spela. Sju minuter senare var det dock återigen en tvåmålsledning för Myresjö – och återigen var det Simon Klein som var sist på bollen. 

– Vi spelar ut Myresjö i den andra halvleken, men de är effektiva i sina omställningar. Vi har flera farligheter, säger Patrik Wärnehall. 

Kleins 1–3-mål blev matchens sista och Myresjö tog sin åttonde raka seger i division 4. 

– Tyvärr får vi inte med oss poängen som vi förtjänar. Vi är nöjda med prestationen, men inte med resultatet, sammanfattar Wärnehall, som gav beröm till hela sitt lag för insatsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!