Stark prestation av VIF: "Jättenöjd"

VIF dam gjorde en stark prestation borta mot Smedby.
VIF dam gjorde en stark prestation borta mot Smedby.

Vimmerby IF träningsspelade borta mot Smedby under lördagen. Det blev förlust med 2–1, men prestationen var stark. "Jag är jättenöjd", säger VIF-tränaren Pierre Brorsson.

Fotboll 10 februari 2024 20:43

Med ett nytt spelsystem begav sig VIF dam till Nörrköping för att möta Smedby som huserar i division 1.

Det var mållöst länge i matchen, men efter cirka 75 minuter satte hemmalaget 1–0. Ledningen utökades sen till 2–0 efter bara några minuter. Innan matchen tog slut hann dock gulsvart reducera genom Tessa Svensson som tog bollen och rullade in den kyligt. Målet var 17-åringens första i A-lagssammanhang.

Pierre Brorsson, tränare i VIF, var trots förlusten positiv efter matchen:

– Jag är jättenöjd med prestationen. Vi står upp bra och det känns som att vi är med. Inför är det alltid svårt att veta hur man ligger till. Men det känns bra och tjejerna verkar nöjda också.

Detta var första gången som VIF provade att spela 4-3-3 under Pierre Brosson. En nykomponerad kedja bestående av Sarah Falkevall, Nathalie Johansson och Stina Kägu Bragsjö var ett av de nya inslagen.

– Alla tre är vassa och säkra med bollen. Sen drog vi ned en av dem lite i försvaret och spelade då med fyra på mitten tills vi kunde ställa om med boll, säger Brorsson och fortsätter:

– Även mittfältet gör det bra med Frida (Pöder), Julia (Rosin) och "Kurtan" (Kujtese Rexha). De gör det jättejobbigt för motståndarna. Men alla var bra.

Den sistnämnda, Kujtese Rexha, studerar på annan ort och saknades i laget under hösten, men glädjande nog för VIF är hon tillbaka i laget.

– Hon ska köra på. Hon är hemma i Vimmerby för praktik till september, berättar Brorsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa