Stark start på andra avgjorde – nära säkrat kontrakt

Gullringen tog ett stort steg närmare säkrat kontrakt genom att besegra Bankeryd hemma med 4–0. Segern grundlades med tre mål i början av andra halvlek.

Erik Lindblad visade vägen för Gullringen med sitt 1-0-mål mot Bankeryd.

Erik Lindblad visade vägen för Gullringen med sitt 1-0-mål mot Bankeryd.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-09-28 21:41

Det var två lag i starkt poängbehov i den uppskjutna matchen på Gullemon på tisdagskvällen. Det syntes i den första halvleken som förblev mållös.

– Vi var inte alls med första 20, men spelade upp oss något sedan. Jag höjde tonläget i rösten något i halvtidssnacket för att få laget att förstå att det var dags och det landade väl, sa Mattias Sandh i Gullringens ledarstab.

Upptakten på den andra bjöd på desto mer chanser och utdelning för Gullringens del. Eller vad sägs om tre mål inom loppet av nio minuter.

* 49:e 1–0 Erik Lindblad. Ett skott på halvvolley som han fick ner så bollen studsade i marken och in i mål.

* 50:e 2–0 Anton Holm. Jesper Wärnehall vann en duell på mitten och hittade Holm i djupled som avslutade säkert.

* 58:e 3–0 Ola Lindblom. En fin hörna från Sebastian Svartz som Lindblom nådde högst på och nickade in.

Efter den urladdningen var förstås saken klar. Dessutom utökade Robin Gustafsson till 4–0 kvarten från slutet. Gullringen tog därmed de där tre poängen som för dem innebär ett stort steg närmare säkrat kontrakt. Gullringen har fyra poäng ned till laget på kvalplats och fem poäng till nedflyttningsplats.

– Jag tittar inte så mycket bakåt i tabellen utan det viktiga för mig är att vi har gjort fyra matcher nu och presterat bättre för varje gång. Fortsätter vi med det så löser det sig, säger Mattias Sandh som gav stora plus till Erik Lindblad och Jesper Wärnehall som löpte kopiöst på mitten matchen igenom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!