Stark vändning av Tuna efter sent avgörande

Underläge 0–1 med kvarten kvar. Då fick till slut Tuna flytet och vände matchen hemma på Tunhamra mot Stjärnan till seger 2–1. – Vi var värda de tre poängen idag, menar Tuna-tränaren Stefan Larsson.

IFK Tuna vände och vann med 2-1 hemma mot Stjärnan. Foto: Bertil Andersson

IFK Tuna vände och vann med 2-1 hemma mot Stjärnan. Foto: Bertil Andersson

Foto:

Fotboll2017-08-11 20:26

Hemmalaget IFK Tuna fick det inte riktigt att stämma inledningsvis mot Stjärnan. En dryg kvart in i första halvlek tog gästerna ledningen efter att Tuna-målvakten Kenneth Söderberg blivit ställd efter att bollen ändrat färdriktning.

– I första kunde vi plockat dem mer och tagit ännu mer löpningar. Det var frustrerat och det  kändes som en match där vi inte skulle få dit bollen, säger Stefan Larsson.

0–1 stod sig efter 45 minuter men i halvtid bestämde sig hemmalaget att de skulle vända på steken innan matchens slut och kriga till sig en vinst.   

Tuna försökte och försökte, men bollen ville inte in. Med kvarten kvar fick hemmalaget in sitt kvitteringsmål efter att Anton Carlsson tryckt in bollen i nätmaskorna. 

– Då fick vi riktigt mycket energi. Stjärnan gick på knäna i slutet och vi skulle bara ha de tre poängen. 
Med tre minuter kvar på matchklockan tryckte Martin Carlsson in 2–1-målet för Tuna och segern var nu ett faktum. 
– Vi gör ett jävla jobb i andra och visar vilket lag vi är som aldrig ger upp. Det är när vi byter in pigga grabbar från bänken som vi vänder på detta. 

Larsson berömmer hela laget för sin krigarinsats i andra halvlek. Joel Svensson rosas för ett riktigt starkt inhopp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!