Stärkta efter derbysegern – KBK i farten igen

Årets hetaste match är avklarad. För Kisa BK slutade den på allra bästa sätt, med derbyseger mot rivalen Rimforsa IF. Nu vänder KBK blad och siktar på tredje raka – mot Hemgårdarna.

Kisa BK har inlett serien starkt. På onsdagen ställs laget mot Hemgårdarna på bortaplan.

Kisa BK har inlett serien starkt. På onsdagen ställs laget mot Hemgårdarna på bortaplan.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-08-17 16:15

Röken har knappt skingrats innan det är dags igen. 

Redan på onsdag väntar nästa 90-minutare för fullpoängaren Kisa BK. 

Även den här gången är det en speciell match för tränaren Greger Johansson. 

– Hemgårdarna är min moderklubb och jag tränade dem också för några år sedan. Visst är det en speciell känsla, men samtidigt är jag så fullt uppe i Kisa och det är egentligen som vilken match som helst för mig. 

Han vet ungefär vilket motstånd som väntar. 

– Vi hade två utsända när de mötte Rimforsa i premiären. Det var väl inget som överraskade mig i den rapporteringen. Hemgårdarna är bollskickligt och inte så fysiskt som kanske Rimforsa. Det är ofta ett bra lag i medgång och sämre när det går lite emot. De kan vara naiva emellanåt och det ska vi försöka utnyttja. 

Hur är känslan i laget efter derbytriumfen?

– Det har bara varit bra. Framför allt märktes det efteråt på killarna från Kisa och den prestige som finns mellan lagen. Segersången var hög efteråt. 

Mot Hemgårdarna tvingas KBK till tre förändringar i truppen. Robin Hamrén skadade sig i derbyt (ljumske), Philip Wahl är avstängd och Kevin Dahl är bortrest. 

– Vi kommer att ge två yngre killar chansen, dels 16-årige Hannes Blomberg som gör sin riktiga seniordebut och Hugo Johansson. Dessutom tar vi med målvakten Jonathan Andersson som backup, säger Greger Johansson. 

Hemgårdarna inledde för övrigt med seger efter 4–1 mot Rimforsa. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!