Startelvan mot Nya Zeeland – Larsson på bänken

Klart sedan tidigare var att Kristoffer Nordfeldt får chansen i målet och att Viktor Claesson är lagkapten. Startelvan mot Nya Zeeland bjuder i övrigt inte på några sensationer. –Jag hoppas att vi kan vinna i kväll, säger förbundskaptenen Janne Andersson.

Marcus Rohdén spelar från start mot Nya Zeeland.

Marcus Rohdén spelar från start mot Nya Zeeland.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fotboll2023-06-16 17:41

Den svenska startuppställningen i övrigt på Friends arena:

Kristoffer Nordfeldt – Daniel Sundgren, Carl Starfelt, Hjalmar Ekdal, Gabriel Gudmundsson – Marcus Rohdén, Jens Cajuste, Kristoffer Olsson, Jesper Karlsson –Robin Quaison, Viktor Claesson.

Avbytare: Robin Olsen, Viktor Johansson, Edvin Kurtulus, Anthony Elanga, Ken Sema, Jesper Karlström, Hugo Larsson, Mattias Svanberg.

– Jesper Karlsson får chansen från start. Han har ett tillslag som är oerhört intressant, dels i det öppna spelet men förstås också vid fasta situationer. Det känns roligt, säger Janne Andersson.

Om Nya Zeeland säger han:

– Vi möter ett motstånd som är energifullt. Spelarna spelar inte i de största klubbarna, men som lag är det en enhet som kämpar och sliter och som har mycket fysik med sig ut på planen.

– Duellspelet blir en viktig ingrediens och sedan hoppas jag att få se ett antal spelare som visar att de vill vara med i framtiden, säger förbundskaptenen i ett inslag på förbundets hemsida.

Ett byte är planerat. Jesper Karlström ersätter Kristoffer Olsson på centrala mittfältet efter paus.

Landskampen börjar 19.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!