Stejdahl efter målet mot AIK: "Vågade spela vårt spel"

Han gjorde mål på en fräck frispark, men Oskar Stejdahl var ändå långt ifrån nöjd efter Oskarshamns förlust mot AIK hemma med 2-1 i Svenska Cupen. "Vi hade behövt ett mål till", sa han.

Oskar Stejdahl gjorde Oskarshamns mål när laget föll mot AIK hemma med 2-1 i svenska cupen. Henok Goitom öppnade målskyttet för AIK.

Oskar Stejdahl gjorde Oskarshamns mål när laget föll mot AIK hemma med 2-1 i svenska cupen. Henok Goitom öppnade målskyttet för AIK.

Foto: Claes Nilsson

Fotboll2021-02-22 13:30

Gruppspelet av Svenska Cupen inleddes i helgen. Mariannelundskillen Oskar Stejdahl som även spelat i Vimmerby och Åtvidaberg gör sin andra säsong i Oskarshamns AIK i division I. Cupen fungerar numera som träningsmatcher med tävlingskaraktär och Oskarshamn hamnade i samma grupp som AIK, Hammarby och AFC Eskilstuna.

– Det är klart att det blir en extra krydda att få möta sådana lag på försäsongen, säger Oskar Stejdahl.

I lördags mötte Oskarshamn AIK på hemmaplan och Oskar Stejdahl fick från sin offensiva position på tremannamittfältet tampas en hel del med landslagsstjärnan Sebastian Larsson i AIK. Det var dock en annan AIK-profil som öppnade målskyttet i matchen.

– Det var Henok Goitom som gav dem ledningen. Han hade egentligen bara en bra chans, men det märks att han är den sortens spetsspelare som ser till att ta tillvara på den, sa Oskar Stejdahl.

I upptakten av andra halvlek kom även 2-0 till AIK efter ett lite oturligt självmål av hemmalaget. Oskarshamns replik kom dock omgående. Laget fick en frispark precis utanför straffområdet som Oskar Stejdahl förvaltade till 2-1.

– Jag hade tänkt att skjuta runt muren först, men de ställde upp den väldigt långt åt höger så jag hade behövt få till en skruv i stil med Robert Carlos frisparkar för att få bollen runt muren. Jag provade med ett lågt hårt skott istället och bollen gick mellan benen på en AIK-spelare och in i mål via stolpen sedan. Det var kul, säger Oskar Stejdahl som har en viss vana att göra mål mot allsvenskt motstånd då han nätade mot Elfsborg i cupen ifjol också.

Målet till trots var Stejdahl långt ifrån nöjd med den knappa förlusten mot AIK.

– Vi hade behövt ett mål till och tagit poäng i alla fall. Visst är AIK ett av Sveriges bästa lag, men jag tycker att vi vågade spela vårt spel och i andra halvlek för vi spelet och har bollen nästan hela tiden utan att komma till de där riktigt klara chanserna, säger han.

Redan till helgen väntar Hammarby på hemmaplan för Oskarshamn som sedan avslutar mot AFC Eskilstuna borta i Svenska cupen.

– Det är synd att läget är som det är och att vi spelar utan publik. Annars kunde vi haft flera tusen åskådare i matcher mot AIK och Hammarby, säger Stejdahl som är spänd på säsongen som väntar.

– Vi har kunnat träna riktigt bra och har ett intressant lag på gång, men division I Södra är tuff.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!