Stejdahl i startelvan när ÅFF kryssade mot Kalmar

Åtvidabergs FF fick med sitt ett poäng i första gruppspelsmatchen i Svenska Cupen borta mot Kalmar FF. Hemmalaget dominerade bollinnehavet och borde sett till sina chanser straffat ÅFF, men matchen slutade mållöst 0-0.

Fotboll2018-02-17 16:17

Åtvidabergs FF med Oskar Stejdahl i startelvan fick se ett Kalmar FF som skapade den första riktigt farliga målchansen efter tio minuter. ÅFF jobbade sig dock in i matchen och stod upp bra mot det allsvenska motståndet. Vid halvtimmen spelad hamnade ÅFF:s Anton Hallstensson i ett riktigt bra läge att skjuta gästerna i ledning, men Kalmars målvakt kom snabbt ut och räddade.
Sista kvarten av den första halvleken var KFF gång på gång nära ett ledningsmål, men som tur var ur ÅFF:s ögon hade Kalmar-spelarna inte siktet rätt inställt.

I den andra halvleken fortsatte hemmadominansen, Kalmar träffade virket samt fick ett mål bortdömt för offside. Stolpe ut var lite av matchens signum för Kalmar och trots många heta målchanser letade sig bollen aldrig sig in bakom John Håkansson i ÅFF-målet. Matchen slutade 0-0 och Åtvidaberg fick med nöd och näppe med sig ett poäng från den tuffa bortamatchen.