Stejdahl ser fram mot att möta VIF – och Karlo!

Vimmerby IF mot Hvetlanda GIF. Det är ett spännande och viktigt möte. Det är också speciellt för Gustav Stejdahl. Nu får han chansen att möta sin förre tränare, Karlo Goranci. "Det ska bli jäkligt skoj att möta honom på planen", säger Hvetlandabacken.

Gustav Stejdahl jublar efter ett mål i HM IS, moderklubben som han inför den här säsongen lämnade för Hvetlanda GIF.

Gustav Stejdahl jublar efter ett mål i HM IS, moderklubben som han inför den här säsongen lämnade för Hvetlanda GIF.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-05-25 16:00

Det finns en given koppling mellan Stejdahl och Vimmerby IF. Inte minst då genom Oskar Stejdahl, som hade många framgångsrika säsonger i klubben, innan spel på högre nivå lockade honom. Oskar var också ett hett byte för VIF inför den här säsongen. Det blev inget. Istället valde han lir i Åtvidabergs FF. 

Lillebrorsan Gustav då?

Jo. Han valde division tre, men i Hvetlanda GIF.

Var inte Vimmerby aktuellt?

– Nä. De har hört av sig någon gång tidigare, men det har aldrig varit något konkret. Det kan jag väl tycka är lite konstigt faktiskt. Däremot har Gullringen visat mycket större intresse. Även inför den här säsongen. Men jag hade redan provtränat med Hvetlanda och tyckte att det kändes så bra.

Fredagens möte på Arena Ceos är ett möte mellan två lag i bottenskiktet av tabellen. Båda lagen ligger just nu under nedflyttningsstrecket.

Varför har det inte gått så bra för er?

– Det har varit halvtufft. En förklaring är nog att fullpressen inte fungerat som vi velat. Jag tror också att det satt sig lite mentalt att vi inte gjort mål på våra lägen.

För Gustav personligen har det däremot gått bra. 22-åringen har anpassat sig snabbt från division fem och spel i HM IS. 

– Jag är nöjd. Jag är ordinarie och har fått spela antingen mittback eller högerback. Nu ska det bli skoj att möta Vimmerby och Karlo (Goranci). Jag hade honom som tränare i HM IS och han är rolig – och en otroligt bra fotbollsspelare.

Så här säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson inför matchen: 

– Vi räknar med en tuff match. Vi mötte dem på försäsongen och då vann Hvetlanda. De har kvicka och duktiga yttrar, som vi måste se upp med. Och när vi mötte dem matade Gustav (Stejdahl) en del långa bollar och vi räknar med att det blir något liknande även nu. 

Vad vill du se i ditt lag?

– Att vi håller ihop laget bättre och blir mer kompakta i pressen, samtidigt som vi vågar vårda bollen och ha mer tålamod i uppspelsfasen. Ibland blir det så att vi ska slå den avgörande passningen för tidigt. 

Vimmerby får klara sig utan avstängde Ahmed Tarabeih. Unge talangen Cevin Karlsson (15 år) ersätter honom i truppen och den ett år äldre Theo Zeylon Thoresson tar plats i startelvan, nu som vänsterback. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!