Stejdahl om återkomsten: "ÅFF är en storklubb"

2022 var inget roligt fotbollsår för Oskar Stejdahl. 2023 har potential att bli mycket bättre. "Vi ska inte skämmas för att säga att vi ska vara med i toppen", säger den nye ÅFF-mittfältaren.

Kopparvallens faciliteter är det inte många, om ens något, Ettanlag som kan mäta sig med. Oskar Stejdahl är glad att vara tillbaka.

Kopparvallens faciliteter är det inte många, om ens något, Ettanlag som kan mäta sig med. Oskar Stejdahl är glad att vara tillbaka.

Foto: Claes Nilsson

Fotboll2023-01-25 17:00

Eller ny och ny förresten. Nygammal är kanske ett bättre ord när 25-åringen nu påbörjar sin andra sejour på Kopparvallen.

– Det är en speciell känsla när man kommer hit. ÅFF är en storklubb, det är jäklig kul att vara här igen, säger Oskar Stejdahl.

Vid den här tiden ifjol satt han med ett nyskrivet kontrakt med Ettanrivalen Oskarshamn – men bara några månader senare var det tack och adjö. Stejdahl bröt avtalet strax före seriestart.

– Det handlade både om fotbollsmässiga och privata grejer. Det var inte bara någon enstaka sak, säger han om uppbrottet.

Efter att ha varit helt ledig från spel under våren var tanken att hålla i gång i division 3-laget Hvetlanda under hösten, men det blev bara några enstaka matcher på grund av en hjärnskakning.

Kontakten med ÅFF togs redan under sommaren och redan då var parterna i princip överens om ett kontrakt med start 2023.

 – Jag har alltid känt att jag vill tillbaka hit. Det behövde lösa sig med boende och sånt, när det väl var fixat så var det inte mycket att tveka på.

Oskar Stejdahl har vandrat framåt i planen sedan han tog de första kliven i ÅFF 2018. Då med främst defensiva uppgifter på det centrala mittfältet, numera en offensiv poängspelare som står för både mål och passningar.

– De senaste säsongerna har jag gjort en hel del poäng och det vill jag fortsätta med. Jag trivs jättebra i den offensiva rollen med framspelningar, djupledsspel och med min passningsfot, säger han.

Vad kan du bidra med i årets ÅFF? 

– Trots att jag bara är 25 så är jag en av de äldre i laget. Jag vill vara en ledare och bidra med energi och vilja. 

Vad har du fått för intryck av nye tränaren Anders Bååth så här långt?

– Mycket bra kille. Han vet hur han vill spela fotboll, dessutom har han själv nyligen spelat på hög nivå, dit vi alla i ÅFF vill. Det gäller att ta in hans kunskaper och lyssna på honom, till exempel när det gäller kost och sömn som han vill att vi ska vara noga med.

Hur ser ÅFF-truppen ut så här långt, tycker du?

– Väldigt bra så här långt. Det kan bli ett roligt år. Vi ska inte skämmas för att säga att vi ska vara med i toppen.

Men några till behöver komma in?

– Absolut, två-tre spelare dyker nog upp, men vi har ändå många klara så här pass tidigt. Det är en viktig grej kan jag tycka, att vi kan börja bygga tidigt på försäsongen. 

Oskar Stejdahl har hela tiden velat satsa på fotbollen, trots att han tog steget ner till division 3-laget Hvetlanda i höstas.
Oskar Stejdahl har hela tiden velat satsa på fotbollen, trots att han tog steget ner till division 3-laget Hvetlanda i höstas.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!