Saga trivs i "nya" rollen: "Är mer delaktig"

Pang. Tre raka segrar och serieledning. Det är klart att fotbollslivet leker för spelarna i Vimmerby IF:s damlag. En av dem som trivs allra bäst är Saga Stejdahl. "Vi har en väldigt bra sammanhållning", säger den duktiga mittbacken.

Saga Stejdahl har fått en fin start på säsongen med sitt Vimmerby IF.

Saga Stejdahl har fått en fin start på säsongen med sitt Vimmerby IF.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-05-04 14:30

Mittback, var det ja. Det är inte en position som Saga Stejdahl vuxit upp med. Från början höll hon till på det centrala mittfältet och anslöt också som innermittfältare från HM IS till Vimmerby IF inför säsongen 2021.

– Ja, haha. Jag har alltid spelat mittmitt, men fick testa på att gå ner som mittback förra säsongen, säger 19-åringen.

Och hittills går det inte att klaga på det positionsbytet. Tillsammans med Molly Levin bildar hon ett starkt par. Nu har de tre raka segrar i division 2 och är det enda laget som gått rent hittills.

Vad är förklaringen till er fina start?

– Jag tror att försäsongsträningen gjort sitt. Vi hade väldigt mycket löpträning blandat med en hel del spel. Sen har vi en väldigt bra sammanhållning i laget och det är klart att sånt bidrar, menar Saga Stejdahl.

Och ditt samarbete med Molly Levin verkar fungera bra...?

– Det får man säga. Vi fick spela ihop oss lite under försäsongen i de få träningsmatcherna vi hade. Molly är duktig.

Efter två matcher med tre insläppta mål (4–3 mot Bankeryd och 5–3 mot Ulricehamn) så fick duon hålla nollan i den senaste 1–0-vinsten mot Växjö BK.

– Det var väldigt skönt, både för oss och för hela laget.

Att kliva ner från mittfältet till backlinjen kan vara en stor omställning. 

– Givetvis blir det mer försvarstänk och man måste hela tiden tänka på att stöta, falla och såna bitar. Sen känner jag att jag är mer delaktig i uppspelsfasen och får mer boll än vad man kanske får som mittfältare. Det är roligt.

På fredag kväll väntar ännu ett förmodat toppmöte, då VIF gästas av Eksjö. Ett Eksjö som inlett med en seger och två oavgjorda.

– Jag har inte så jättebra koll på Eksjö. Däremot minns jag att de var ganska så starka när vi möttes för ett par säsonger sedan. De har bland annat en duktig anfallare som vi behöver se upp med. Jag tror att Eksjö kommer vara ett av lagen som är med och slåss om topplaceringarna, tillsammans med oss, Växjö och Tjust, säger Stejdahl.

Vad har ni pratat om som nycklarna inför fredagens match?

– Vi har inte hunnit prata om den matchen så mycket än, utan mer tagit upp det vi gjort i de tidigare matcherna. Det handlar om att hela tiden flytta med och jobba ihop som ett lag. 

Saga Stejdahl, här tillsammans med Molly Levin i en match från förra säsongen.
Saga Stejdahl, här tillsammans med Molly Levin i en match från förra säsongen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!