Stejdahls sena strut satt skönt• "Vi vägrar ge upp"

Räkna aldrig borta Vimmerbys herrlag. Hemgårdarna vet och nu också Haga. Oskar Stejdahl frälste sitt lag med en "fösare" på övertid. Det gav en pinne (1–1). "Skönt att vi fick med oss en poäng", sa han.

Oskar Stejdahl fick in ett skönt mål.

Oskar Stejdahl fick in ett skönt mål.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2024-04-20 15:45

I premiären mot Haga satte VIF två mål och vände underläge till seger 3–2. 

Osannolikt och oväntat. Den här gången skulle det väl inte gå, mot ett bra Haga och dessutom med en spelare utvisad (Ibrahim Haddar)?

Nähä? Jodå. I en sista anstormning höll sig kapten Stejdahl sig framme innanför straffområdet, fick bollen, hittade en någorlunda fri yta och sköt...i mål. 

– Det var kanske inte det hårdaste skottet jag skjutit, men den gick ju in, sa Oskar Stejdahl med ett skratt efter matchens slut.

Det kunde han kosta på sig. Det var som sagt inte mycket som talade för VIF-poäng med tanke på förutsättningarna och med den knappa speltid som återstod. 

undefined
Det var länge frustrerat i Vimmerby IF i jakten på en kvittering. Till slut löste det sig via ett mål av Oskar Stejdahl.

På något sätt hittade ändå detta Vimmerbylag kraft och energi för att fixa en kvittering. 

– Vi ger aldrig upp, utan kör tills det är slut, konstaterar Oskar Stejdahl, som inte var nöjd med lagets prestation i den första halvleken.

– Vi hittade inte rätt då. Vi var inte där i presspelet och inte tillräckligt kompakta som lag. Samtidigt gjorde Haga det bra. Vi hade ett snack i paus om att vi måste göra det bättre i andra halvlek och så blev det också. 

VIF-kaptenen lyfter bland annat fram att energinivån höjdes, det nämnda presspelet synkade på ett annat sätt och de fick mer fart i spelet. 

Det ska sägas att gästerna tidigt tog ledningen i det här mötet mellan två tippade topplag. En fint slagen frispark räckte sånär till en trepoängare för Jönköpingslaget. Men icke. VIF och Oskar Stejdahl ville annorlunda i en match som var fattig på målchanser. 

VIF-tränaren Fredrik Falkevall var självklart nöjd efteråt, med poängen och den sena kvitteringen. 

– Vi ger aldrig upp och kör ända in, sa han med ett leende. Samtidigt gör vi inte någon av våra bästa matcher. Vi fick inte igång vårt spel i den första halvleken där vi inte sätter presspelet, men det blev mycket bättre efter paus. Alla fall fram till utvisningen. 

Han kan verkligen inte klaga på sin start som tränare i Vimmerby IF, i seriespelet. Sju poäng på tre matcher och serieledning. Med tanke på att det finns mer att hämta från det här laget, så talar mycket för att det kommer att bli en mycket intressant säsong för VIF och för Falkevall. Härnäst väntar en av de tippade seriefavoriter, Nässjö FF. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om