Stejdahls tå gav en premiärpoäng: "Skulle haft tre pinnar"

Vimmerby IF fixade en skön poäng i eftermiddagens division två-premiär borta mot Lindsdal. - 1-1 är väl rättvist. Samtidigt skönt att vi får utdelning på de byten vi gör, tyckte tränaren Johan ”JC” Carlsson direkt efter slutsignalen.

Målskytten Oskar Stejdahl jublar tillsammans med Richard Thuresson och Marcus Oskarsson Johansson efter att ha gjort 1-1 mot Lindsdal och fixat en pinne till Vimmerby i premiären.

Fotboll2017-04-08 15:25

Vimmerbys inledning av matchen var annars inget vidare. Mängder med bortslagna bollar, dålig press och allmänt nervöst.

Efter 20 minuter tog man tag i spelet, så därför kom Lindsdals ledningsmål inte helt logiskt i slutet av den andra halvleken.

Efter en fast situation och en nick i ribban blev målet öppet och 1-0 ett faktum.

I den andra halvleken var Vimmerby det klart bättre laget och Lindsdal satt under ganska hård press.

10 minuter in i halvleken byttes Marcus Oskarsson Johansson och Abdulrahman Kharma in. Strax därefter fick även Gustavo Borges göra seriepremiär.
Och det var tre riktigt lyckade byten som förändrade matchbilden. Gustavo och ”Abbe” skapade oro med sina rättvända utmaningar, medan Markus använde sin fysik och storlek.

1-1 kom i den 55:e minuten. Oskar Stejdahl tog en djupledslöpning och serverades ett friläge av Ted Åström Åberg. Stejdahl fick yttersta tåspetsen på bollen, som rullade förbi målvakten och in vid stolpen.

- Riktigt skönt att se den gå in. Om vi hade spelat hela matchen som vi gjorde i andra halvlek så hade vi vunnit det här. Visst är det bra att få med sig en pinne i premiären på bortaplan, men det borde varit tre, säger Stejdahl.

Bäst i Vimmerby var stridsvagnen på innermittfältet, Allan Zizinga, samt mittbacksparet André Nuñes och Sebasthian Svensson, men det är många spelare som ska ha beröm för den andra halvleken.

Mycket mer om matchen kan du läsa i måndagens papperstidning.