Stekhett möte direkt i stekheta serien: "Blir tufft"

Våren var superb. Gullringen var överlägset och vann de båda seriematcherna med 4–0. På lördag lär det bli betydligt tuffare och risken finns att de får klara sig utan backstjärnan mot Stensjön.

Ska Erik Ståhlgren slå till igen? Gullringens anfallare har gjort fyra mål på två matcher i serien.

Ska Erik Ståhlgren slå till igen? Gullringens anfallare har gjort fyra mål på två matcher i serien.

Foto: Arkiv

Fotboll2020-08-07 08:00

Backstjärnan i fråga är rutinerade Ola Lindblom. En känning i ena ljumsken gör spel i helgen osäkert. 

– Han fick ont förra veckan och Ola är ett frågetecken. Som det känns nu så är det tveksamt om han kan spela, säger tränaren Daniel Ohlsson. 

Han ser liksom övriga ledare och spelare i Gullringens GoIF fram emot höstens spel. Våren blev ju av kända anledningar märklig och hackig på många sätt. 

– Det blir skillnad. Nu blir det matcher varje helg och det blir en helt annan kontinuitet. 

Tränare Ohlsson kan som sagt blicka tillbaka mot en förvisso kort, men ack så framgångsrik, vårsäsong. Både IFK Västervik och Bäckseda avfärdades enkelt med 4–0.

Men...därmed inte sagt att han var fullt belåten ändå. 

– Nej, visst var det jättebra att vi vann så stort i båda matcherna, men det fanns saker i spelet som definitivt kan förbättras. 

Vad tar du då med dig från de matcherna?

– Att vi ändå gjorde åtta mål och att vi höll nollan. Vi släppte inte till så många chanser heller. Jag tycker också att vi gjorde det bra som lag. Det är det viktiga. 

Stensjön är ett av lagen som nämnts som en kandidat till seriesegern. Inget konstigt i det, då Stensjön förra säsongen kom trea i serien, blott en poäng bakom seriesegrande Västerviks FF.

Laget har ännu inte spelat någon match i årets division fyra-serie, men har ett par matcher i Smålandscupen bakom sig. Stensjön tog en fin skalp då de vann mot Nässjö med 4–1 för att i nästa omgång åka ur mot division ett-laget Assyriska Jönköping, som gjorde två sena mål i sin 4–1-triumf. 

Ett plus för Gullringen är att de nu gjort klart med ytterligare en målvakt. John Nilsson – med flera säsonger bakom sig i gulsvart – återvänder till klubben från Södra Vi IF. 

– En jättebra lösning för oss. John är duktig och det känns bra att vi har tillgång till två målvakter igen.

Hur är läget annars inför höststarten?

– Vi har kommit igång bra med träningen och fått upp farten. Utöver Ola så har vi lite småskavanker i laget. Det finns också ett frågetecken kring Olle Ericsson, som skadade knäet i veckan. 

Vad blir det för detaljer som blir extra viktiga i matchen mot Stensjön?

– Det håller vi internt i det här läget. 

Intressant blir att följa om hete anfallaren Erik Ståhlgren fortsätter på den inslagna vägen. Hittills snittar han på två mål per match i seriespelet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!